Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man sätter gångjärn på en ny dörr

Installera en ny dörr kommer att ta tid att genomföra på grund av den exakta mätning som krävs. En ny dörr gör något rum eller entré ser ut som ny, speciellt om det hålls av blanka gångjärn i dörrkarmen. Att sätta gångjärn på en ny dörr anses vara lite besvärligt, men om du har adekvat hjälp med projektet, kommer dörren att vara lättare att hantera. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Philips-skruvmejsel
Mejsel
brukskniv
Wedges
Hand hyvel
Hammer
Pencil

Visa fler instruktioner
1

Ta bort den gamla dörren från gångjärnen. Detta kan göras genom att ta bort tapparna från gångjärnet och lyfta dörren upp och av. Ibland är detta inte lätt att göra om dörren har funnits i ett antal år. Om stiften verkar fastnat, använd platt skruvmejsel och en hammare att knacka stiften ur gångjärnen.
2

Placera kilarna längs botten av dörren sylt. Detta gör att du kan hålla dörren på plats och inte behöva hålla den med händerna. Addera 3

Placera dörren. När dörren är på plats, se till att du har ca 1/16 tum utrymme på alla fyra hörnen av ny dörr. Detta kommer att tillåta dörren att svänga ordentligt utan motstånd.
4

Mät gångjärnen. Använd en penna för att lätt göra ett märke på dörren vid platsen för de gamla gångjärnen placerades. Placera markeringarna på toppen och botten av alla tre gångjärn. Detta gör att du kan mejsla ut gångjärnen på den nya dörren. Kom ihåg att innan du gör märken på dörren, bör du mäta avståndet igen.
5

Spåra konturerna av de gamla gångjärnen på dörrkarmen. Ta bort de gamla beslagen från trä och installera nya. Du kan behöva att mejsla ramen för att korrekt passa de nya gångjärnen jäms med dörren. Efter att ha installerat alla tre gångjärn, ta en liten borr och skapa en pilot hål i vart och ett av gångjärnen. Detta gör att du enkelt kan installera träskruv in den nya dörren.
6

Ställ dörren upp på plats, och placera stiften i gångjärnen. Du kan behöva någon att hjälpa dig med denna del av projektet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70999.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.