Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar stötdämparen Monteringsfäste

Stötdämpare ger ett fordon med en mjuk gång för att ändra eller ojämn terräng. Men när en stötdämpare montera sönder, kan den bifogade stötdämparen inte utföra sin funktion längre, och bilen kommer att drabbas av minskad hantering prestanda. Förfarandet för fastställande av dessa fästen varierar kraftigt, beroende på vilken typ av fordon, men för det mesta jobbet kan göras av någon med mycket liten mekanisk erfarenhet. Saker du behöver
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums socket set
Pry Grinder bar
(om nödvändigt) katalog Skruvmejsel
Hammer
Hammering mejsel
block av trä (vid behov) på
Visa Fler Instruktioner
en

Ta bort de nedre och övre bultar chock fasthållningsanordningar, med hjälp av en spärrnyckel och av lämplig storlek uttaget. Använd spett att bända fästet om det påverkar kraft på chocken, tills det kan släppas. Dra chocken från spalten och plats åt sidan.
2

Lokalisera trasiga fästet och bestämma vilken typ av armatur. Använd spärranordningen och av lämplig storlek uttaget för att avlägsna fästet, om den är fastskruvad på. Bänd fästet från karossen och kasta. Ersätt med ett nytt eftermarknad shock mount och säker, med skruvarna. Sätt tillbaka stötdämparen.
3

Använd en slipmaskin för att skära av ändarna av nitar, om fästet säkrades med en nit pistol. Skär i nithuvudet i 45 graders vinkel och långsamt vicka kvarnen fram och tillbaka för att bära bort huvudet. Använd en bändjärn att dra fästet från återstoden av niten stammen. Använd en hammare och mejsel hammare för att ta bort stjälkarna från monteringshålen. Byt fästet med en bolt-on eftermarknad ersättare, och säkra med de medföljande skruvarna. Sätt tillbaka stötdämparen.
4

Försök att slå berget rakt, med hammaren, om fästet är permanent svetsas till bilens chassi. Placera en träbit, ungefär storleken av chocken Mount, nära chock mount. Placera träbit som om du monterar chock. Använd hammaren att anpassa fästet till formen och bredden av blocket. Placera stötdämpare i fästet och försöker installera den. Fortsätt att forma fästet med hammaren tills stötdämparen kan installeras säkert, utan någon rörelse i berget området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74033.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.