Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1985 Olds Cutlass Supreme Generator Borttagning

Du kan behöva ta bort generatorn på 1985 Oldsmobile Cutlass Supreme för någon av flera skäl, t.ex. för att få ytterligare tillgång till motorn eller för att testa eller byta ut den om den har slutat fungera. Högt monterad på förarens sida av motorn, använder generatorn två bultar för att hålla den på plats. En är en justering bult, medan den andra är en pivot eller monteringsbult. Drivremmen kommer att behöva tas bort från generatorn, men inte från de andra trissor i motorrummet, för att ta bort generatorn. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på negativa batterikabeln där den ansluter till batteriet. Ta bort bulten från kabeländen med en skiftnyckel, sedan koppla bort batterikabeln klämma från batteriets pol. Isolera kabeländarna från batteripolerna för att undvika en kortare eller andra problem när du arbetar på de elektriska anslutningarna från generatorn.
2

Leta justerbulten överst på generatorn. Lossa bulten med en hylsa och spärrskaft men ta inte bort det ännu. Lokalisera det nedre fästet bulten där generatorns kompisar till fästet på motorblocket och lossa den med en hylsa och spärrskaft.
3

Skjut upp generatorn in mot motorblocket tills bandet är slakt, ta sedan bort remmen från remskivan, låter det ligga på andra block för nu. Du behöver inte att helt ta bort bältet för att få generatorn från motorn.
4

Lokalisera de elektriska anslutningarna på baksidan av generatorn. Det första kontaktdonet är en plug-in-kontakt som passar ihop med generatorn i bakre kanten av fallet. Tryck in låsspärren på kontakten och dra ur kontakten från generatorn fallet. Det andra kontaktdonet är en pinnskruv-och-mutter terminal på baksidan av generatorn. Ta bort muttern med en hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel och ta bort kabeln från generatorn.
5

Ta bort de övre och nedre bultar från generatorn med en hylsa och spärrskaft, lyft sedan generatorn utanför fästet och ut ur motorutrymmet. Ställ generatorn åt sidan på en säker plats om du ska installera den senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72015.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.