Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man testar en Stickning startsolenoid

Bilägare som hör ett klickande ljud när man försöker starta sina fordon kan ha en fast starter solenoid. En starter solenoid, eller startrelä, ger elektrisk ström för att få motorerna igång. Ägare kan enkelt kontrollera om en fastnar solenoid är frågan, eller om det kan vara ett större problem. Genom att kontrollera solenoiden, kan bilägare spara potentiellt pengar på större reparationer. Saker du behöver
Jack eller ramper
Kontinuitet Tester
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen så att du kan komma åt starter solenoid. Du kan behöva använda en domkraft eller ramper för att höja din bil, beroende på var solenoiden ligger.
2

Kontrollera att tändningen är i läge "off", och se till att motorn är coolt.
3

Koppla de mindre trådarna och lämna de större kablarna.
4

Fäst kontinuitet testare till de mindre sladdar och solenoiden själv. Den positiva (röda) kabeln går på trådarna, medan den negativa (svarta) fäster solenoiden. Mätaren indikerar om solenoiden har förmågan att fungera korrekt.
5

Lyssna efter ett "klick" när startknappen trycks. Klicket är solenoiden blir en elektromagnet, som tillåter motorn att starta.
6

Knacka lätt på ytterhöljet till solenoiden om den inte registrerar när ansluten till kontinuitet testare. Handtaget av en skruvmejsel eller ett liknande verktyg rekommenderas.
7

Återanslut alla kablar tillbaka till solenoiden och försöker starta bilen igen. Om det inte fungerar, behöver din solenoiden bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74868.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.