Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ändrar jag en drivrem på en '98 Dakota 2.5L?

Den 2,5-liters motor på 1998 Dodge Dakota är utrustad med en enda serpentin rem som driver alla tillbehör på motorn. Byta bälte vid första tecken på slitage eller skador bidrar till att undvika ett bälte misslyckande och hålla dig köra din bil, istället för att vänta på en fiberkabel. Kontrollera remmen ofta - varje gång du kollar oljan är en bra tid att ta en titt på bältet. Det tar bara en minut och kan rädda dig från svåra motorskador eller en stor fiberkabel proposition senare. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på lastbilen och lokalisera batteriet. Ta bort bulten från den negativa batteripolen med en skiftnyckel och sedan ta bort den negativa batterikabeln från terminalen. Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Lokalisera kabelstyrrullen på förarsidan av motorn, strax under servopumpen. Lossa ankarbulten i mitten av spännhjulet med hylsa och spärrskaft men ta inte bort den. Flytta upp till toppen av spännhjulet fästet och hitta justeringsskruven.
3

Lossa justerbulten med en hylsa och spärrskaft genom att vrida det moturs. Bandet kommer att lossna när du vrider på skruven. När det är för löst, ta bort det från rullarna och kassera den.
4

Montera den nya remmen över remskivorna, att följa samma väg som bandet du bort används. Banan är anlagd på ett diagram som finns på kylaren stöd under huven om du är osäker på hur bandet ska dras.
5

Dra åt justerskruven på medlöpande bälte fästet genom att vrida medurs med en hylsa och spärrskaft tills bandet är tight. Dra ankarbulten i mitten av spännhjulet med hylsa och spärrskaft för att låsa den på plats.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen, dra sedan åt bulten med en skiftnyckel. Stäng huven och köra lastbilen normalt, återkontroll remspänningen efter några dagar för att se till att det inte har lossnat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72547.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.