Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en elektrisk bränslepump i en 1997 Ford 7,3

A 1997 Ford fordon kan ha en mängd olika motorstorlekar, inklusive en 8-cylindrig 7,3-liters dieselmotor. Denna motor är i de större pickup lastbilar, såsom en F-250 eller F-350. Den 1997 Ford 7,3-liters motorn använder bränsleinsprutning och kräver ett högt tryck elektriska bränslepumpen. Bränslepumpen i en Ford dieselmotor är åtkomliga från motorrummet och dess ersättare kräver att du först avlasta trycket i bränslesystemet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
verktyg Fuel line för en Ford 7,3-liters motor
Visa fler instruktioner
1

Lossa båda jordkablar från batteriet med en hylsnyckel för att förhindra oavsiktlig gnistbildning från batteriet. Lossa påfyllningslocket för bränsletanken genom 1/2 varv för att lätta på trycket i bränsletanken. Öppna tanklocket helt.
2

Höj bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Leta reda på elektrisk kontakt för bränslepumpen i motorrummet. Det är bakom bränslepumpen och bredvid ramskena. Lossa elkontakten från bränslepumpen.
3

Lokalisera spärren för bränsleledningen till bränslepumpen. Skjut låsclipset bort av snabbanslutningsanordningen passande för bränsleledningen. Ta bränslepumpens bränsleledningen från bränslepumpen med bränsleledningen verktyget.
4

Ta bort clipsen för bromsslang från hållaren på bränslepumpen. Lossa nypa bulten på fästet med en hylsnyckel och sprida konsolen öppen. Lossa bränslepumpen från sitt fäste.
5

Installera den nya bränslepumpen genom att utföra steg ett till fyra i omvänd ordning. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74439.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.