Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Fundamentals av hydraulvätska Kopplingar

Mekaniska enheter som använder höga rotations kraft kan skada kraftöverföringssystem när rotationshastighet ändras snabbt. Tunga maskiner använder ofta användning av hydraulisk vätska kopplingar för att förhindra detta. Hydraulolja kopplingar överföra roterande kraft mellan två separata axlar och är vanligt förekommande i bilar och stora maskiner. Så fungerar det

Hydraulolja kopplingar överföring roterande kraft från en sändande axel till en mottagande axel. Kopplingen består av två toroider - donut-formade objekt - i en sluten behållare av hydraulvätska. En toroid är fäst vid drivaxeln och snurrar med rotationskraften. Den snurrande toroid flyttar hydraulvätska kring mottagande toroid. Förflyttningen av vätskan vänder den mottagande toroiden och sålunda vänder den anslutna axeln.
Effektivitet

Även fluidkopplingar använder hydraulisk fluid i deras konstruktion, förlorar mekanismen ett parti av dess kraft för att friktion och leder till uppkomsten av värme. Ingen vätskekoppling kan köras på 100 procent verkningsgrad. Överdriven värmeproduktion från dåligt underhållna kopplingar kan resultera i skador på kopplingen och omgivande system.
Applications

Fluid kopplingar används ofta inom bilindustrin att ersätta mekaniska kopplingar. Kopplingen överför kraften från motorn till transmissionen för att förflytta fordonet. Momentomvandlare, en typ av vätska koppling med ytterligare funktioner, har ersatt grundläggande fluidkopplingar i bilar. Hydraulolja kopplingar har även funnit användning i marin maskiner och tung industri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73224.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.