Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Headlight Bulb i en '99 Grand AM

1999 års Pontiac Grand Am använder en enda glödlampa att ge både halvljus och helljus. Dessa inkapslade, halogenlampor producerar belysning genom högtemperaturgas. Kapslarna håller längre och bränna ljusare än äldre, sealed beam strålkastare som används på bilar av 1960 och 1970. En nackdel av halogenlampor, är dock att kontakt med huden kan försvaga glas glödlampor på grund av alkaliskt i huden, vilket gör att lökar att löpa ut i förtid. Saker du behöver
Spetstång
Latexhandskar
9007 ersättningslampa (er)
Visa fler instruktioner
1

Säkerställ nyckeln inte i antändning av 1999 Pontiac Grand Am och strålkastare omkopplaren är i läge "Off".
2

Öppna huven.
3

bort åtta push-pin klipp på stänkskyddet som löper längs radiatorn järnväg. Använd nål-tång för att dra upp på mitten stiftet av klippen för att låsa upp dem och därefter ta bort klämmorna och se till att hålla koll på de två olika storlekar, som du kommer att ersätta dem senare.
4

Lokalisera de två upp och ned, L-formade konsoler på baksidan av strålkastare montering. Lyft varje konsol upp omkring en tum. Använd tång för att dra konsolerna upp vid behov.
5

Vicka på pannlampan framåt, bort från Grand Am, var försiktig så du inte repar linsen eller färgen på bilen. Det finns tre styrpinnar som ansluter enheten och strålkastarna på plats. Det kan ta lite vicka av enheten för att lossa styrpinnarna.
6

Dra strålkastare församling fram tillräckligt långt för att nå in bakom den med ena handen, samtidigt som du stöder enheten med den andra.

7

Lossa pluggen kablaget går in i glödlampan uttaget.
8

Vrid bezel glödlampan moturs ungefär en tredjedel av en sväng för att rikta in hållartungoma till skåror och sedan ta bort ramen och glödlampan från baksidan av enheten.
9

Ta på latexhandskar innan du får ersättning glödlampan, för att undvika att oavsiktligt vidröra glaset glödlampan.

10

Placera lampan i ramen och sedan in lampan och bezel i strålkastare montering, korrekt inriktning kvarhållningsflikama till rätt spår. När lampan och bezel är på plats, vrid bezel medurs en tredjedel varv för att låsa den på plats. Anslut kabelstammen
11

tillbaka till glödlampan sockeln och sedan rikta in styrstift den strålkastare församling till sina respektive platser. Tryck inåt på aggregatet som sittplats styrpinnarna.
12

Testa glödlampan genom att vrida tändningsnyckeln och därefter strålkastaren brytaren innan trycka fästvinklarna på plats. Ta bort verktygen och stäng huven när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72598.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.