Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

När byter du Skruvfjädrar på din bil?

Det finns olika tillämpningar av spiralfjäder fjädring. På de flesta front-hjulsdrivna bilar, spiralfjädrar monterade på fjäderben, ringlande runt den. Tyngre lastbilar placera spolarna mellan chassit och ramen och stötar har som en separat upphängningskomponent. En annan populär punkt på fjädring marknaden är coil-over chocker. Liksom en sträva, sveper spolen runt chock, men det behöver inte generellt bolt i styrspindeln som en sträva gör. Du måste byta ut chocker och stöttor oftare än spiralfjädrar, men inspektera fjädrarna när du byter ut några fjädringskomponenter. Livslängd spiralfjädrar
fjädrar

Coil kan och kommer att bli komprometterad efter gång. Men beroende på deras tillämpning på fordonet, kan många skruvfjädrar hålla hela fordonets livstid. Det finns verkligen inget utgångsdatum på spiralfjädrar, men det finns några saker att kontrollera för när de inspekterar din fjädring.

Spiralfjädrar stödja vikten av fordonet, det är chocker "eller stöttor" jobb för att förhindra den studsande. Skakning främre hjulupphängningen (och bak, för den delen) och räkna hur många studsar uppstår när du släpper bilen. Två eller flera hela studsar innebär svaga stötar eller stöttor. Men vad som orsakade det? Ålder är sannolikt den avgörande skyldige. Spiralfjädrar är mycket mer hållbara än chocker och stöttor, och många gånger ersätter stötar eller stöttor kommer tillbaka bilen tillbaka till sin ursprungliga nivå av prestanda.

Kommer dock svaga chocker och stöttor tar sin tribut på spiralfjädrar om de lämnas ignoreras för en lång tidsperiod. Eftersom spolarna försvagas, kommer du att märka clunking eller bottna ut ljud, eftersom spolarna inte kan ge stabilitet till fordonets vikt. Dessutom

, kommer försvagade spolar skada chocker och stöttor, eftersom deras rebound avståndet kommer att vara mycket längre än de komponenter som var avsedda att utföra. Svaga spolar kommer att äventyra ride fordonets höjd, och detta symtom kommer att påverka fordonets inriktning. Mätning av markfrigången av fordonet och jämföra det med de specifikationer kommer att hjälpa dig att avgöra om spolarna arbetar tillsammans med chocker och stöttor.
Saker att titta efter
< p> Vissa fordon har en lång historia av att knäppa spiralfjädrar. Detta är en farlig situation beroende på positionen av avbrott i våras. Eftersom spiralfjädrar är placerade nära däcket, är det inte så ovanligt att en trasig spiralfjäder för att punktera eller skaver mot sidoväggen av ett däck och orsaka en platt,. Eller ännu värre, en punktering

Vid inspektion spole fjädrar, kör händerna hela vägen runt spolarna, framifrån och bakåt. Vissa spolar anställa en skyddskåpa som kan dölja paus, men om du kör dina händer runt symmetriska spolen, kommer du att känna någon anomali

annan sak att lyssna och leta efter knakar eller bindning av Fjäderbenslager. plattan på strut applikationer. Gör detta genom att vrida ratten fram och tillbaka och lyssna för att binda eller knarrande ljud. Äventyras lagerplattor kommer manipulera spiralfjädrar på sätt som de inte var avsedda för och så småningom bära dem ut.
Vad göra och när man gör det

Ska du byta spiralfjädrar varje gång du byter stötar eller stöttor? Absolut inte. Inspektera spolar varje gång du byter ut någon upphängningskomponent. Kulleder, slips länkhuvuden, frigående armar, Pitman armar och vapenkontroll som äventyras kan alla utlösa förödelse på spiralfjädern och chock eller strut.

Mät markfrigången av fordonet, och sedan jämföra det med specifikationerna. Eftersom spiralfjädern stöder vikten av fordonet, kan en som sitter nedanför de avsedda specifikationerna mycket väl ha kompromissat spiralfjädrar. Jämför också den sida markfrigången till sida på samma axel. Fjädrarna är separata komponenter, och det är inte otänkbart att den ena sidan kan bli svag medan den andra är OK. Även detta kommer att göra en sida av fordonet sag lägre, byt både i det här fallet. Byt alltid stötar, stöttor, spiralfjädrar och bladfjädrar i set snarare än individuellt.

Ska du alltid byta stötar eller stöttor vid byte spiralfjädrar? Medan många kommer att hävda nödvändigheten av det, om du inte vet hur länge spiralfjädern har äventyrats, måste du förstå att den chock eller strut har tagit upp slacket i våras. Om du vill ha en mer önskvärd rida, så ja, byt ut stötar eller stöttor. Om du behöver spara pengar, sedan inte. Men om du sparar pengar i det långa loppet är den verkliga frågan. Du måste ta bort coil-over chocker och stöttor och komprimera dem för att ta bort fjädrarna från församlingarna. Arbetskostnader eller tid kommer att tillämpas om du spelar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71604.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.