Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Om bilmotorer

De flesta bilmotorer är moderna versioner av förbränningsmotorn. Den första förbränningsmotor byggdes på 1800-talet. Sådana bilmotorer använder fyra steg för att förbränna bränsle och förvandla det till energi som att driva ett fordon. I början av 2000-talet började några bilar att införliva elektroniska motorer som möjliggjort fordonen att köra på el istället för fossila bränslen. Sedan dess har olika steg gjorts för att öka närvaron av elektroniska motorer i bilar. Emellertid förbränningsmotorer förbli den grundläggande typ av motor som används i de flesta bilar. Historia

flesta bilmotorer bygger på förbränningsmotorn. Leonardo da Vinci beskrev en rudimentär version av förbränningsmotorn i tidigt 1200-tal, även om uppfinnaren inte faktiskt bygga en fungerande modell. Den första fungerande version av förbränningsmotorn byggdes av italienska ingenjörer Eugenio Barsanti och Felice Matteucci i mitten av 1800-talet. Det var dock inte förrän på 1870-talet att ingenjörer uppfann och installerade den första motorn bensin bil.

Sedan dess har förbränningsmotorer varit standard typ av motor som används i fordon över hela världen. Alternativ till fossila bränslen baserad bilmotorer existerar och har vunnit stor popularitet sedan början av 2000-talet. Huvudalternativet till förbränningsmotorer bil är den elektriska motorn. Den första elbilen motor har utvecklats av Porsche i 1900-talet. Den första moderna, traditionella prototyp av elbilen motorn utvecklades på 1970-talet. Sedan dess har olika biltillverkare (som Toyota och Nissan) genomfört elbil motorer i flera av sina bilmodeller.
Betydelse

Bilmotorer driva moderna fordon, inklusive bilar, sport utility fordon (SUV) och lastbilar. Utan bilmotorer, skulle moderna transportsätt upphöra att existera. Bilmotorer utgör också grunden för mer grundläggande typer av lok teknik, såsom gräsmatta och trädgård vitvaror (t.ex. gräsklippare) och fritidsfordon (t.ex. terrängfordon och golfbilar). Moderna, elektriska bilmotorer är byggda på teknik som fastställts av förbränningsmotorn. Dessutom har större fordonsmotorer (t.ex. den typ som används i flygplan) används alla grundläggande bilmotor som en utgångspunkt i innovation.
Funktion

Den förbränningsmotor bilmotor använder fyra interna åtgärder för att förbränna bränsle och skapa energi som att driva fordonet där den är installerad. Det första är bränsle (t.ex. bensin eller diesel) pumpas in i förbränningskammaren av bilens motor. Därefter bränslet komprimeras och brändes. Detta orsakar det brinnande bränslet för att expandera under tryck. Detta expanderande energi används sedan för att driva olika delar av bilen. De brända resterna av bränslet pumpas sedan ut ur bilen motorn via bilens avgassystem. Har samma grundläggande inställning

Elbil motorer. Dock använder bilmotorn el från ett elektriskt batteri cell för att driva bilen istället för att bränna bränsle.
Typer

Förbränningsmotorer bilmotorer kan delas in i olika typer motorer som bygger på inneboende skillnader i hur motorerna bearbeta brinnande bränslet. Till exempel, kan motorerna delas in i två-, fyra-och sex-stroke typer beroende på hur många kolvpumpar motorn kan driva. Bilmotorer kan också kategoriseras efter hur bilen motorn ansluts till bilens vevaxel. Till exempel, den fria-kolv förbränningsmotor inte ens ansluta till en vevaxel, och inte heller en yttre kolv.
Överväganden

Bilmotorer kan väljas av den typ drivmedel som de behandlar. Sådana bränslealternativ är viktiga överväganden för personer som är intresserade av att köpa ett nytt fordon. Medan den vanligaste formen av bränsle som används av bilmotorer är bensin, är diesel ett vanligt alternativ. När den drivs, diesel-baserade bilmotorer är mycket starkare än bensinmotorer. Men dieselmotorer är också mer bränsleeffektiva och allmänhet mer ekonomiskt. Moderna innovationer i bilmotorer har också skapat motormodifieringar som låter fordon bränner biobränslen, vätgas och etanol. Sådana bränslealternativ väljs i allmänhet av miljöskäl på grund av deras jämförelsevis låg förorening utgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72879.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.