Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en generator i ett 1973 318 Motor

1973 Dodge använde 318 kubiktum motorn i flera av sina fordon, inklusive dess fulla storlek två-och fyrhjulsdrivna bilar kör, Challenger och dess fulla skåpbilar storlek, precis för att nämna några. Medan motorn var i olika fordon, 318 eller 5,2-liters motor förblev densamma, med samma tillbehör i olika fordon. Byta generatorn på denna motor kräver väldigt lite tid eftersom det är mycket lättillgänglig, och ersättning generatorer är fortfarande tillgängliga genom många bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln på bilens batteri och lossa bulten med en skiftnyckel. Lossa batterikabeln från batteriet och lägg kabeln åt sidan.
2

Flytta till generatorn sitter på passagerarsidan, nära toppen och framsidan av motorn. Lokalisera anslutningarna kabelstammen på baksidan av generatorn. Det finns två fält, eller "FLD," leder i form av push-on-anslutningar och en "BATT" bly, en stud terminal, på baksidan av generatorn.
3

Dra fältet leder utanför terminalerna på baksidan av generatorn och ställ dem åt sidan. Ta bort låsmuttern på "BATT" terminal med en hylsa och spärrskaft, ställa muttern åt sidan och ta bort kabeln från generatorn.
4

Leta justermuttern på framsidan botten av generatorn och lossa den med en hylsa och spärrskaft. Leta reda på den övre fästskruven löper genom generatorn fäste och gängning i blocket. Lossa den med en hylsa och spärrskaft. Skjut generatorn mot blocket för att lossa bältet sedan bort remmen från remskivan.
5

Ta justeraren och fästbultar helt och lyft generatorn ur motorrummet. Placera en ny generator i gamla plats och sätt den övre fästskruven. Lämna det löst för nu. Installera justerbulten och låt den ligga löst liksom.
6

Placera drivremmen på den nya skivan och dra ner på generatorn mot fender, dra åt bältet. Dra åt nedre justerbulten med en socket och ratchet att låsa ned justeringen av bältet. Dra den övre fästskruven med en hylsa och spärrskaft.
7

Fäst kontakterna fältanslutningarna till terminalerna på baksidan av generatorn. Installera "BATT" kabeln på tappen på baksidan av generatorn följt av den kvarhållande muttern. Dra åt låsmuttern med en hylsa och spärrskaft.
8

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen dra åt bulten med en skiftnyckel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72204.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.