Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar vattenpump på en 2003 HEMI 5,7

En Chrysler Hemi är en åtta-cylindrig motor uppkallad efter sin halvrunda förbränningskammaren. Chrysler har gjort tre generationer av denna motortyp, med den tredje generationen in produktionen under 2003. En Hemi 5.7 motorn verkar normalt i stora Dodge fordon och är ett vanligt alternativ i Dodge RAM 2500 och 3500 pickup lastbilar. Vattenpumpen i dessa fordon är på framsidan av motorn och du måste ta bort flera komponenter för att komma åt den. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Square spärrnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla ur kabeln på batteriets minuspol med en hylsnyckel. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren avloppet och ta bort avtappningspluggen. Tappa av kylvätskan i dräneringstråget och ersätta avtappningspluggen.
2

Placera en fyrkantig spärrnyckel i hålet på remspännaren armen och vrid spännaren medurs för att släppa på remspänningen. Lyft av drivremmen och lossa spännaren.
3

Lossa kåpan för fläkten och ta bort fläkten med en hylsnyckel. Lossa kylmedel-återhämtning flaska och vindrutan bricka flaskan. Ta ut kompressorn för luftkonditionering och stag för generatorn.
4

Ta bort frilöpande remskivor och bältes med en hylsnyckel. Lossa slangarna på kylaren och värmare.
5

Lossa fästskruvarna för vattenpumpen och demontera vattenpumpen från motorn. Installera den nya vattenpumpen och dra åt bultar till 18 fot pund. med en momentnyckel.
6

Utför steg 2 till 4 i omvänd ordning för att slutföra installationen vattenpump. Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel och fylla på kylaren med kylvätska. Starta motorn och kontrollera att läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74882.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.