Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man beräknar Skivbox förhållande

"Skivbox Ratio" hänför sig till de relativa diametrarna hos två eller flera trummor i en rem-och-trissa system. Detta nummer är en integrerad beräkning av vridmoment, varvtal och mekanisk fördel i motorer och andra motordrivna system. Liksom spakar och andra enkla maskiner, trissor tillåter små mängder av kraft appliceras över en lång sträcka för att omvandlas till en stor mängd kraft appliceras över en kort sträcka. Betrakta exempelvis en elektrisk motor som genererar tillräckligt med kraft för att rotera en cylinder med en 3-kg belastning vid en hastighet av 6000 varv per minut (rpm). Denna cylinder kopplas sedan till en andra cylinder med ett kretsat bälte. Om trissan Förhållandet mellan dessa två cylindrar är större än 1, sedan den andra cylindern att rotera med en mycket högre takt än 6000 rpm. Men i syfte att upprätthålla denna högre takt kommer belastningen på den andra cylindern måste vara mindre än 3 kg. Om sheave förhållandet är mindre än ett, då den andra cylindern kommer att rotera med en hastighet som är mindre än 6000 varv per minut, men det kommer att kunna bära en last tyngre än 3 kg. Lyckligtvis beräkna trissan förhållande för ett bälte-och-trissa system endast omfattar grundläggande aritmetik. Instruktioner
en

Mät diametern på remskivan vars axel är fäst direkt till motorns rötor eller vevaxeln. Denna remskiva är känd som motorn trissan.
2

mäta diametern på remskivan som vrids av motorn trissan (med hjälp av remmen). Denna remskiva är känd som den drivna skivan.
3

Dividera diametern hos Motorremskiva av diametern av den drivna skivan. Resultatet är "sheave förhållandet" för just den rem-och-trissa system.

Om exempelvis motorn sheave diameter var 9 cm och den drivna skivan s 12 centimeter, då sheave förhållandet för systemet skulle vara 9/12 = 0,75.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71737.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.