Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en 2002 Acura TL

Den Acura TL är en lyxig sportbil i produktion sedan 1996. Den 2002-modellen är en andra generationens Acura, som omfattar 1999 till 2003 modeller. Den standard motor för alla andra generationens acuras i Nordamerika är en sex-cylindrig, 3,2-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Kamremmen synkroniserar vevaxeln med kamaxlarna, så de flaskventiler öppnar och stänger vid rätt tidpunkt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Träbräde
Lug skiftnyckel
Holder Attachment Tool 07MAB-PY3010A
Stopper verktyg 14540-P8A-A01
Metal grinder
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa sladden till den negativa batteripolen och tändspolen locket med en hylsnyckel.
2 < p> Placera en kudde som en planka ovanpå en domkraft. Placera domkraft under oljetråget, och höja fordonet. Ta bort de främre hjulenheterna med en rörtång. Koppla bort stänkskyddet under fordonet och ta bort de tillbehör drivremmar från sina respektive remskivor.
3

Sänk fordonet med domkraft och lyfta upp det en aning för att ta vikten på motorn motorns fästen. Lossa bultarna för sidomontage på framsidan av motorn, och tag bort fästet. Demontera bulten för oljestickan röret med en hylsnyckel och lossa slangen från motorn.
4

Vrid vevaxeln medurs för att justera den vita timing märket på vevaxelns remskiva med pekaren på den nedre bak Kamrem lock. Inställningsmärkena på kamaxel remskivor måste också anpassa sig till sina respektive timing märken på övre bakre transmissionsremmens plåt.
5

Håll vevaxelns remskiva på plats med hållare Attachment Tool 07MAB-PY3010A. Ta vevaxel bulten med en hylsnyckel och en 19 mm hylsa. Dra vevaxelremskivan från sin axel med hållare Attachment Tool 07MAB-PY3010A.
6

Koppla en bult för ett batteri klämma med en hylsnyckel. Grind en 45-graders avfasning på den gängade änden av bulten. Skruva in bulten i hålet i högra topplocket för hand för att hålla justeraren för kamremmen på plats. Koppla konsolen motorfästet. Vrid monteringsbulten för tomgångsskivan fem varv moturs med en hylsnyckel och ta bort kamremmen.
7

Lossa tändstiften. Vrid vevaxeln kedjehjulet medurs för att justera tidpunkten märket på vevaxelns kedjehjul med tidpunkten markeringen på oljepumpen. Tidpunkten markeringen på kamaxeln remskivorna måste också anpassa sig till sina respektive inställningsmärkena på baksidan kamremmen täcker.
8

Koppla bort batteriet klämbult med en hylsnyckel och ersätta det till dess ursprungliga hålet. Ta spännaren kamremmen och placera det i en mjuk-Jawed skruvstäd med underhåll bulten pekade upp. Ta underhåll bulten med en hylsnyckel. Placera Stopper Tool 14540-P8A-A01 på spännaren för att upprätthålla spänningen inställningen. Vrid skruven inuti underhåll hålet medsols med en skruvmejsel för att komprimera botten av spännaren.
9

Byt packningen för underhåll bulten på kamremmen spännaren och dra åt bulten till 6 ft Ibs. med en momentnyckel. Installera spännaren och dra åt dess bultar till 33 ft lbs.
10

Montera ny kamrem till vevaxeldrevet, tomgångsskivan, vänster kamaxelhjulet, vattenpump remskiva, höger kamaxelhjulet och justering remskiva i den ordningen. Ta Stopper Tool 14540-P8A-A01 från kamremmen spännaren.
11

Montera bultarna för motorns sidomontage med en momentnyckel. Dra åt Nr 10 bultar till 33 ft lbs., Och dra åt Nr 6 bultarna till 104 kgf. Anslut kamremmen täcker med en hylsnyckel. Montera vevaxelns remskiva med hållare Attachment verktyg 07MAB-PY3010A. Dra åt vevaxel bulten med en momentnyckel och en 19 mm hylsa till 181 ft lbs.
12

Vrid vevaxeln fem hela varv medurs till läget kamremmen, och rikta inställningsmärkena. Anslut oljestickan röret, tillbehör drivremmar, stänkskydd och främre församlingar hjul. Sänk fordonet och sätt på locket tändspolen. Fäst kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75035.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.