Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byter jag bränslepump på en 1996 Probe SE?

Ford Probe var en två-dörrars coupé som Ford tillverkade 1989-1997. Den 1996-modellen är en medlem av den andra generationen av prober som omfattar 1993 1997 modellerna. Ford Sönder kan ha en fyrcylindrig, 2.0-liters motor eller en sexcylindrig, 2,5-liters motor. Alla versioner av detta fordon har multiport bränsleinsprutning, vilket kräver ett högt tryck bränslepump. Du måste ta bort tanken på en Ford Probe för att byta bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack står
mässingsdorn och hammare
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och avlägsna bränsle- pumprelät i motorrummet. Låt motorn stanna och stänga av tändningen. Byt bränsle-relä.
2

Töm bränsletanken och ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Lyft bilen med en domkraft. Koppla ur avgasröret och avgas-röret isolator. Ta bort de elektriska kontakterna och bränsleledningar från bränsletanken. Stötta bränsletanken med pallbockar och koppla fästbanden för bränsletanken. Sänk bränsletanken från fordonet med pallbockar.
3

Lossa bränsleledningarna från bränslepumpen på bränsletanken. Vrid låsringen på bränslepumpen moturs med en mässingsdorn och hammare. Koppla bort låsringen från bränslepumpen och ta bort bränslepumpen ur bränsletanken. Kassera packningen.
4

Sätt den nya packningen på bränsletanken och installera den nya bränslepumpen. Vrid låsringen för bränslepumpen medurs tills flänsen på låsringen når proppen. Anslut bränsleledningarna till bränslepumpen.
5

Anslut bränsletanken på fordonet och lägga minst 3 gallon bränsle till bränsletanken. Kontrollera att bränslesystemet läckor, och sänka bilen. Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74271.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.