Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Stilar av Rod Bearings

Rod kullager eller vevstakar ansluta kolvarna till vevaxeln och måste vara stark för att motstå de inre krafterna från kolvar 'riktningsändringar samt överför kolvens dragkraft till vevaxeln. Rod lager är i huvudsak tillverkade av aluminium för mindre motorer och smitt stål. Den övre änden av stången lagret är medelst en kolvbult till kolven och den nedre änden av stången är delad så att den kläms fast runt vevaxeln i en viss stil. I-Beam

I-balk är de vanligaste stilar av vevstakslager anslutning och används för prestanda byggen och applikationer lager. Dessa stavar är kännetecknas av en stor plan yta vinkelrätt mot sidobalkarna. Kolvstångssidan strålar är parallella hål som finns i veven tidskrift och stift kolv, vilket ger en utmärkt kombination av tryck-och draghållfasthet samt låg vikt. I-balk stavar klarar höga varvtal spänning även om de kan böjas eller misslyckas när de utsätts för höga tryckkrafter. I-balkar kan göras bredare eller tjockare, så att de kan hantera stora hästkrafter laster.
Oval Balkar
balkar

Oval är också kallad paraboliska eller radiella balkar och är en variant av den grundläggande I-balk. De skapas genom att lämna en rundad region bredvid de två strålarna, vilket ökar styvheten och styrkan. Denna uddig effekt skapas av den rundade område syftar till att förbättra prestanda spö lager och minimera böjning eller misslyckande rod kullager.
H-Balkar

H-beam stavar är gjorda av två stora platt-sidig balkar som ligger i 90 graders vinkel till vevaxeltappen hål och kolvbulten. Lateral styvhet ges av det centrala området som förbinder de båda sidorna av H gemensamt. I jämförelse med I-balk, väger denna design mindre och har överlägsen komprimerande effekt. H-beam stil rekommenderas för applikationer med höga vridmoment genererar enorma mängder energi under 6000 rpm. Är speciellt konstruerade för att uppfylla särskilda krav som tar
Konsekvenser

Rod lager hänsyn till mängden av belastning som produceras av motorn. Till exempel personbilar inte är ofta full laddad och kan kräva olika rod kullager från tillämpningar med tyngre laster, såsom marina eller tunga lastbilar. Också ta hänsyn till att sätta mer belastning på lagret gör det svårt att behålla oljefilmen förbinder lagret och axeln, vilket minskar livslängden på stången lagren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75759.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.