Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt bränslefilter i en 85 Buick Century

Bränslefiltret på en 1985 Buick Century är utformad så att bensinen flödar till motorn är fri från skadliga föroreningar. Bränslepumpen, som ligger inne i tanken, har en inbyggd sil. Detta håller stora skräp från att lämna tanken men mindre skräp och sediment kan komma förbi silen. Om inte förändrats, kommer den lilla skräp täpper småningom bränslefiltret, vilket kan påverka gas körsträcka och motorns prestanda. Bränsle filter bör bytas varje år eller var 30.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Flat spets skruvmejsel
nya bränslefiltret
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
ta bort bränslefiltret

1

Öppna huven och leta gruppcentralen. Öppna gruppcentralen och leta bränslepumpens relä. Dra ut det för hand.
2

Starta motorn och låt den gå. Motorn kommer att avstanna när bränslesystemet har trycklöst. Stäng av motorn och byt reläet tillbaka till gruppcentralen. Stäng bränslekranen panelen.
3

krypa under bilen bakom förarsidans bakre hjulhus och leta efter bränslefiltret. Bränslefiltret är kapsel-formad med en bränsleledning in och ut ur filtret, det kommer att vara i ett fäste på ramen järnväg. Du kan också spåra bränsleledningen från bensintanken för att hitta bränslefiltret.
4

Placera ett uppsamlingskärl under filtret för att fånga någon gas i bränsleledningarna eller bränslefiltret.

5

Koppla inloppet bränsleledningen från bränslefiltret genom att klämma fliken på snabbkoppling och dra bränsleledningen från bränslefiltret. Om bränsleledningen hålls på med en slangklämma, lossa klämman med en skruvmejsel. Ta utloppet bränsleledningen på samma sätt.
6

Använd en hylsnyckel för att lossa bulten på fästet och skjut bränslefiltret ur hållaren. Släng bränslefiltret.
Installera bränslefilter
7

Skjut det nya filtret i hållaren. Se till att pilen på bränslefiltret pekar mot framsidan av bilen. Pilen anger riktningen för bränsleflödet. Dra åt bulten med hylsnyckel. Bränslefiltret bör vara tight i fästet.
8

Tryck inloppsbränsle linje på bränslefiltret tills det klickar på plats. Om hållit på med slangklämmor, tryck bränsleledningen över fästet på bränslefiltret. Skjut slangklämman över slangen och kopplingen och dra åt den med en skruvmejsel. Gör samma sak för uttaget bränsleledningen.
9

Starta motorn och låt den gå i minst 5 minuter.
10

Kontrollera bränslefiltret och bränsleledningar att se till att det inte finns några gasläckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72975.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.