Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar tändkablarna och fördelarlocket i en Sunfire

När du ställer upp en bil, de större poster som bör bytas ut är locket och sladdar. Dessa poster berätta tändstiften när att avfyra baserat på motorns rotation. De är också en av de viktigaste orsakerna till dålig bränsleekonomi i äldre bilar. Eftersom dessa poster bära ner, utför de inte liksom. Detta resulterar i dålig gnista och dålig bränsleförbrukning. I tidigare modeller av Sunfires, före 1995, hade motorn en distributör och ledningar kontrollerar tändstiften. Saker du behöver
Distributör Wire cap
ställa
distributör rotor
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de fyra skruvarna som håller gamla locket på plats. Ta inte bort trådarna ännu.
2

Ta bort den gamla rotorn inifrån locket. De flesta rotorerna kommer bara dra bort, men vissa kommer att ha en enda skruv som håller dem i. Installera den nya rotorn. Rotorn är flikar att installera i rätt riktning.
3

Installera den nya mössan i stället för den gamla. Kontrollera att locket är ordentligt orienterad. Caps har plats markörer för att säkerställa korrekt orientering. Dra åt skruvarna ett kvarts varv förbi handkraft. Dra inte åt dem.
4

bort en tråd från det gamla locket och tändstift. Matcha denna tråd till en av de nya kablarna efter längd. Installera den nya ledningen på nytt locket på rätt plats och på rätt tändstift. Upprepa detta steg för de återstående trådarna.
5

Starta motorn efter att alla kablar är installerade för att säkerställa att motorn är igång ordentligt. Korsade kablar kommer att orsaka att motorn går väldigt grov eller inte alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71630.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.