Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vilken typ av sandblästra Media att använda på Rust?

Sandblästring din bil kan ta bort rostfläckar och hjälpa till att förbereda bilen för ny färg. Men, måste du välja de sandblästring medierna noga, fel media kan skada metallpanelerna för din bil, vilket orsakar små bucklor eller andra skavanker. När sandblästring rost bort, är en bra tumregel för media att börja mild och intensifiera. Gentle

När sandblästring rost, det säkraste sättet att ta bort rost utan att skada resten av materialet är genom att starta med de mjukaste sandblästring media tillgängliga. En fördel med att använda slipmedel sandblästring för att ta bort rost i stället för kemiska rengöringsmedel är bristen på starka kemikalier och föroreningar som är involverade i sandblästring.

För skonsam rost sandblästring, malda valnötsskal är en mjuk och miljövänliga sandblästring alternativ. Valnötsskal sandblästring material läggs spränga inte metallen, men för vissa tyngre rost jobb, kan valnöt vara för mjuk för att komma genom

Aluminiumoxid är en annan mild slipande,. I själva verket är aluminiumoxid så mild att det är används på huden för microdermabrasion. Aluminiumoxid packar nästan makt starkare slipande sandblästring medier som glaspärlor, men är betydligt billigare än andra former av sandblästring media. Dock är aluminiumoxid inte biologiskt nedbrytbar och måste kasseras efter användning.

Kiselkarbid är en annan populär anti-rost slipmedel används både i sandblästringsapparater och slipande rost-rengöring krämer. Kiselkarbid är dyrare än aluminiumoxid.
Hardcore

Starkare slipmedel för sandblästring inkluderar glaspärlor och skott stål. Starkare slipmedel kan användas på bilar med tjocka metallplåtar som är resistenta mot skador från de starkare slitande medier

stålkulor är små bollar av stål som används som slipmedel,. Kan de också kallas stål gryn. Dessa material är i allmänhet inte rekommenderas för att ta bort rost eftersom de är overkill --- styrkan i materialet kommer att ta bort rost, men det kan skada metallen. Men om du inte har kunnat ta bort rost med en mildare form av sandblästring media, steg upp till en starkare form av sandblästring medier för att avsluta jobbet.
Varning

Oavsett vad du gör, se till att du har valt media är torr innan sandblästring. Media som är ännu något fuktig kan täppa din sandbläster och stoppa upp verksamheten. Om du använder en kompressor-driven sandbläster, bevara kompressorn väg ut ur sandblästring området för att hålla från att få även de minsta av sandblästring medier fångas i dess intag. Detta är särskilt viktigt när det media som du använder är mycket bra och kan hålla fast vid dina kläder eller blåsa mot kompressorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71397.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.