Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ladda två bilbatterier i Parallel

När två 12-volts bilbatterier är kopplade samman parallellt, upprätthåller enheten samma spänning som antingen enskilt batteri, men kapaciteten av enheten är dubbelt så antingen batteriet. Detta innebär att det tar dubbelt så lång tid att ladda enheten eftersom det skulle ta att ladda ett av batterierna separat, men du kan förkorta denna tid genom att öka strömstyrkan i laddaren. Se till att din laddare har en controller så att den kommer att stänga av laddningsströmmen när batterierna är laddade, eller du kommer att skada dem. Saker du behöver
Batterikablar
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1 batterier

laddning på tempererade eller varma dagar, eller ladda dem inomhus. Perfekt laddning temperaturer är de högre än 60 grader Fahrenheit. Försök aldrig att ladda frusna batterier.
2

Anslut de positiva batteripolerna med varandra med ett batteri kabel och anslut sedan de negativa terminalerna på samma sätt. Det är bäst om du använder kablar med en klack som passar tätt över terminalerna eftersom du kommer också att behöva klippa på laddaren till ett av batterierna. Kontrollera båda kablarna är samma tjocklek och längd.
3

Anslut kablarna från laddaren till terminalerna i ett av batterierna, vilket gör att den röda kabeln är ansluten till den positiva polen och den svarta kabeln till den negativa.
4

Ställ laddaren spänningen till 12 volt och strömstyrkan till den lägsta inställningen. Anslut laddaren i, när batterierna börjar laddas, öka strömstyrkan till 10 till 20 ampere. Låt batterierna laddas sex till åtta timmar eller tills laddningen mätaren indikerar att de är fulladdade.
5

Koppla bort batterierna ur laddaren när de är fulladdade.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72133.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.