Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en 1998 Dodge Neon Timing Belt

Dodge Neon är en kompakt bil som tillverkas av Chrysler och säljs under sitt Dodge varumärke. 1998 års modell hade vanligtvis en fyrcylindrig 2,0-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Denna typ av motor har en kuggrem som synkroniserar rotationen av kamaxeln och vevaxeln, så att cylindrarna branden med rätt punkt i sin förbränningscykel. Du bör byta kamremmen på en 1998 Dodge Neon efter 102.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
3mm insexnyckel
8mm insexnyckel
Skruvnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla ur kabeln På den negativa batteripolen med en hylsnyckel så att du inte råkar starta motorn. Ta bort locket för kamremmen locket. Vrid vevaxeln medurs för att justera tidpunkten märket på vevaxeln med markeringen på huset av oljepumpen.
2

Placera den långa änden av en 3 mm insexnyckel i stiftet hålet av kamrem spännaren. Vrid spännaren moturs med en 8mm insexnyckel tills handtaget på 3mm insexnyckel glider in i hålet.
3

Lossa kamrem från vevaxeln och kamaxeln. Håll kamaxelhjulet på plats med en skiftnyckel. Ta monteringsbulten för kamaxeldrevet och koppla bort drevet från kamaxeln.
4

Anslut kamaxeldrevet till kamaxeln och dra åt bultarna med en hylsnyckel. Vrid vevaxeln kedjehjulet medurs för att anpassa sina inställningsmärkena, vrid sedan vevaxeldrevet tre hack moturs. Vrid kamaxeldrevet medurs för att anpassa sina inställningsmärkena.
5

Montera kamremmen på vevaxeln och fortsätt i riktning motsols. Placera kamremmen på vattenpumpen drev, tomgångsskivan, kamaxelhjulet och bältessträckare remskiva i den ordningen. Vrid vevaxeln medurs för att ta upp slack i kamremmen och rikta inställningsmärkena på vevaxeln.
6

Ta den långa handtaget på 3mm insexnyckel från stiftet hålet i remspännaren Spänn kamremmen. Vrid vevaxeln två hela varv medurs och rikta inställningsmärkena. Sätt tillbaka locket kamremmen med en hylsnyckel, och anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74971.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.