Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Transmissionsolja Problem

Inte bara behöver oljan bytas ofta i fordon, men så gör andra vätskor, inklusive transmissionsoljor. Varje fordon är unikt, och bruksanvisningen bör konsulteras för en lista över tjänster (vanligen bestämd av körsträcka). Men, utöver detta, det finns uppenbara symtom som kan tyda på att bilen snarast måste få sin transmissionsolja förändrats. Vätskan är Brown

Transmissionsolja bör vara öppna när det är nytt. Den primära färg transmissionsolja är röd. När det börjar bli brun eller svart, är det definitivt dags att byta den. För att kontrollera detta, ta en mätsticka och torka av den. Sätt in den i transmissionsolja navet, och ta bort den. Låt det droppa på ett vitt papper. Detta låter dig se färgen på vätskan, och avgöra om det behöver ändras. Addera vätskan är låg

Som med alla motor vätskor, växellådsolja måste upprätthållas på en viss nivå. Om transmissionsolja är för låg, kan den orsaka din motor att slipa i onödan, vilket leder till en för tidig beslag av din motor. Dessutom kan en liten mängd växellådsolja indikera en läcka, som aldrig är bra. För att diagnostisera detta, följ samma procedur som anges ovan, men den här gången, kontrollera vätskenivån på mätstickan själv. Kontrollera instruktionsboken för god vätskebalans belopp, och jämför det med den nuvarande nivån på växellådsolja i bilen.
Använder fel Fluid

Ofta en förare går att tömma och spola en del av sin motor, och fyll den med fel typ av olja. Detta motsvarar att använda fel wattal ljus, förutom priset är mycket högre. Detta är ett problem som kan undvikas tidigt genom att bara titta på din instruktionsbok och skriva ner de exakta specifikationerna för transmissionsolja som krävs för din bil. När du har det skrivit ner, ta den till din lokala garage /bil delar butik och köpa rätt transmissionsolja. Även om detta verkar vara ett enkelt, monotont steg att ta, kommer det att spara potentiellt tusentals dollar och dussintals huvudvärk.
Inte fullständigt Flush gamla vätskan


Transmissioner har förbättrats i teknik en hel del under de senaste decennierna. De är nu tillräckligt smarta för att hindra sig själva från att bli skadad. Ett av problemen med dessa nya kraftöverföringssystem är svårigheten i att göra underhållet själv. Det brukade vara så att överföring oljebyten kan göras effektivt i ditt eget garage. Numera dock, de är svårt att få till, och kräver en viss kompetens för att arbeta med. Om du behöver spola och tömma din olja transmissionsolja, är det starkt rekommenderat att du tar det till en plats med en transmissionsolja flush maskin. Det kommer att spara dig en massa problem med överblivna gunk i din transmissionsolja.
Bubblor i Transmission Fluid
p Om du kontrollerar din transmissionsolja för färg och nivå, och märker att det bubblar, kan det tyda på att oljan och luften sugs upp i filtret och pumpen, vilket leder till bil hicka (ryck). För bästa resultat, låt din bil slå sig ner över en natt, och sedan kontrollera vätskenivån på morgonen. Om problemet kvarstår, ta den till en mekaniker som du litar på. Långsiktig körning med denna fråga kan orsaka irreparabla skador på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71162.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.