Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar AC Belt på en Silverado

Den Serpentine belt i Chevy Silverado arbetar hårt. Den serpentin bälte som styr luftkonditioneringen reglerar också andra tillbehör i din bil. Det kallas en Serpentine belt på grund av sättet den slingrar runt inne i motorn. Det bör inspekteras varje gång du byter olja. Leta efter skärsår, sprickor eller fönsterrutor. Om det gör ljud, bör den bytas ut. (Referens 1) Du behöver
3/8 tums förlängning och spärr
Visa fler instruktioner
1

Study bandets routing. Om det inte finns något schema under huven som visar routing, rita en själv. Om den nya remmen är placerad på fel sätt kommer det att orsaka problem. (Referens 2)
2

Avlasta spännrullen med en 3/8 tums förlängning och Ratchet. Fäst spärr till spännare skruven och vrid den moturs.
3

försiktigt bort remmen genom att först släppa det från sträckaren, då sidan spännaren på plats, och ta bort remmen från de övriga remskivorna.
4

Kontrollera och rengör spännaren och alla andra block för eventuell förslitning, smuts, gammal gummi eller olja. Rengör spåren i remskivorna med en stålborste eller bromsrengöringsmedel.
5

Installera nya remmen runt alla remskivor, utom spännaren, med hänvisning till dina anteckningar för att vara säker på att du installerar den i rätt riktning.
6

Vrid spännaren till vänster med 3/8 tums Ratchet och glida remmen över det. Återställa spännaren till sitt ursprungliga läge.
7

Starta motorn och kör den i ungefär två minuter för att låta bandet att bli helt sittande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73613.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.