Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad Är Shimmy Stötar?

Även nya för några, den Shimmy Shock har funnits ganska länge. Uppfinnare av T.W. Koerner och patenterades 1933 gjorde en stor skillnad i komfort och hantering av ett fordon. Den nuvarande utformningen av Shimmy Shock har förändrats betydligt med förbättrad teknik. Problemet

Bilar byggda före 1930-talet var ett under av uppfinningen och en bekvämlighet men inte utan sina utmaningar. Ett av de problem som förarna upplevde var en direkt översättning av gupp i vägen till föraren genom ratten. Denna vibration var tröttande för föraren samt hårt på bilens styrsystem.
Solution

TW Koerners uppfann Shimmy Shock att utrota eller minska chocken överförs till styrningen från markhjulen. Den ursprungliga Shimmy Shock var utformad som en gummikudde införd i ett nav i berget arm som är ansluten till vippaxeln i styrlänkaget. Det säkrades genom en cirkulär fläns (stor bricka) ovanför den och en mutter bultning på berget axel som sträcker sig genom vipparmen. Detta krävde en betydande förändring i utformningen av berget armen.
Lösningen Idag
Dagens teknik nytta Koerners bidrag.

Med samma mål i sikte att minska vibrationer som reser trodde styrsystemet till föraren vilket ökar kontrollen, förbättra säkerheten och minska trötthet, har dagens teknik utformad stötdämpare kallas en styrning stabilisator, styrdämpare eller sprint dämpare. Det är en hydraulisk anordning monterad på styrlänkaget horisontellt över fordonets front. När chocken eller stabilisatorn är sliten eller skadad du upplever vibrationer samtidigt styra fordonet, vilket resulterar i större däckslitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74160.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.