Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att svetsa en sprucken motorblocket

Om din motorblocket utvecklar en spricka, är det möjligt att svetsa den. Men experter rekommenderar att om du har en spricka i din motorblocket, bör du välja en annan metod för reparation, såsom metall stygn, eftersom djupa sprickor kan spänne snabbt och svetsreparation är bara en temporär fix. Men om du har något annat alternativ, då kan du enkelt svetsa en spricka som en kortsiktig reparation. Saker du behöver
Svetspistol
Svetsare förkläde
svetsarens handskar
svetsskärm
cinderblocks
klämmor eller skruvstäd
Visa fler instruktioner
1

Utvärdera sprickan. Om det är en fullständig spricka, då du är mycket bättre att inte svetsa det och använda en annan metod för att reparera motorblocket eller bara få en helt ny motor blocket. Om motorblocket har en relativt ytlig spricka eller om den har ett hål eller en torva, då svetsning skulle vara en mer lämplig lösning.
2

Förbered blocket för svetsning. Se till att alla komponenter som kan skadas av värmen från brännaren är ur vägen och att motorblocket stöds ordentligt med cinderblocks. Använd klämmor eller skruvstäd för att tvinga de två delarna så att det finns en tydlig söm för dig att svetsa. Se till att de skadade delarna pressas samman så mycket som möjligt innan du börjar.
3

Sätt på en svetsare förkläde, svetsarens handskar och en svets mask. Slå på ficklampan. Flytta från ena sidan av den skadade motorblocket till den andra och göra en noggrann söm som tätar spricka eller divot. Se till att de delar som svetsas är platt och att gravitationen kommer inte att göra den smälta metallen dropp innan det stelnar igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74159.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.