Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ändrar Främre stötdämpare på en 2005 F150 4X4

De 2005 Ford F150 4X4 funktioner fyra-hörn chock suspension. Några högre slutet modeller av F150 tillverkade mellan 2004-2008 använder en stagenhet i fronten, men ändå använder chocker i baksätet. Skillnaden mellan chocker och stag är att chocken är en separat komponent från spiralfjädern. Saker du behöver
Box-nyckel som
Jack
Jack står
Hammer
Replacement chocker
Momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner

1

Dra åt parkeringsbromsen på 2005 Ford F150 4X4.
2

Gå till toppen av stötdämparen genom de främre hjulhusen. Om det behövs startar bilen och vrid ratten för att manipulera däck för bättre tillgång till respektive chocker. Addera 3

Placera en låda fast nyckel på övre chock låsmuttern. Håll stammen axel chocken med en mindre box-nyckel.
4

Håll spindeln axeln stilla och vrid den övre chock låsmuttern motsols. När muttern har brutit fri, vänd skiftnyckel på den kvarhållande muttern över till den öppna ändsidan att göra avlägsnandet av muttern lättare. Ta bort muttern, övre brickan och gummibussning från stammen axeln.
5

Upprepa steg 2 och 3 för den andra fronten chock.
6

Hissa framsida F150 upp med en domkraft och stödja framaxeln på pallbockar.
7

Håll nedre huvudet chock bult med en jänta samtidigt vrida muttern på andra sidan av bulten moturs med en annan skiftnyckel. Om det behövs, placera muttern tillbaka på bulten och knacka på det med en hammare för att lossa den. Avlägsna bulten och stötdämparen. Upprepa för den andra fronten chock.
8

Placera den nedre brickor och bussningar gummi på skaftet axel ersättningsgraderna chocker.
9

Infoga chocken upp genom spolen våren och anpassa stammen axeln med övre chock fäste. Håll chock på plats när du byter lägre chock bulten. Komprimera chocken vid behov så att undersidan av chocken inriktas med den nedre stöt monteringsfästet och den nedre bulthålet. Dra åt den nedre skruven och muttern med en skiftnyckel och en momentnyckel inställd på 75 foot-pounds.
10

Sänk framaxeln på lastbilen tillbaka till marken, med hjälp av domkraft för att lyfta den. Avlägsna domkraften.
11

Placera den övre gummibussningar och övre brickor på stjälken axeln för varje stöt. Återigen, håll stammen axeln stilla med en skiftnyckel när du drar åt upp chocken låsmuttern med en annan. Dra åt muttern tills brickan komprimerar den övre gummibussning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73349.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.