Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur tar jag Bortsett en manuell växellåda?

Demontering av en manuell växellåda är en komplex uppgift men möjligt om lämpliga steg följs. Olika modeller av fordon kan variera i sin utformning, så alla som är intresserade av att försöka denna uppgift bör kontrollera reparationshandbok för modellen av fordon som de kommer att arbeta med, men vissa steg är universella. Innan du börjar

Hitta en arbetsbänk eller ett bord att arbeta på. Hitta två block av trä tjocka nog att hålla huvudaxeln från vidröra ytan. Du kommer också att behöva ett skruvstäd för senare i processen.

De verktyg du behöver inkludera en spärrfunktion set, en plasthammare, en vanlig hammare, två skruvmejslar, en låsring expander eller ett par låsringstången, en dorn, en magnetisk finger och en justerbar skiftnyckel.

Placera sändningen på de två blocken. Innan du kan börja avveckla det, måste du först ta bort den versionen gaffeln och lagret och back-up light switch.
Process

bort kopplingshuset från växellådshuset. Detta innebär att ta bort en serie bultar från framsidan av kopplingshuset. Med hjälp av en hylsnyckel, ta bort skruven pluggen. Med hjälp av en magnetisk finger, ta bort fjädern och kulan. Med hjälp av hylsnyckel bort de fyra skruvarna runt sidorna av växellådsspak kontroll hållaren, och ta sedan bort skift hållaren spak. Ta bort de två begränsa stift runt sidorna där växellådsspak kontroll hållaren var. Ta överföringshylsan. Vissa modeller kan kräva ett specialverktyg för att göra detta. Ta bort de åtta skruvarna som fäster främre lagerhållare och ta bort hållaren. Använda en expander låsring eller snap tång ringen, ta bort de två låsringarna. Nu står den sändningen så att växellådan pekar rakt upp. Använd en plasthammare för att peka på växellådshuset lätt. Ta bort växellådan från den mellanliggande plattan.

Sätt växellådan åt sidan. Montera den mellanliggande plattan i ett skruvstycke. Ta bort de raka skruvlock, låskulorna, och fjädrarna. Använd en magnetisk finger för att avlägsna fjädrarna och bollar från inuti den mellanliggande plattan. Använd två skruvmejslar och en hammare för att smälla snäppringarna ur gaffeln axeln. Använd en dorn och hammare för att ta bort de slitsade fjäderstiften från varje gaffel axlarna, och sedan ta bort gaffeln axlarna. Ta bort stiften som håller i omvänd växelarmen, den omvända växelgaffel och växelgaffeln axeln, och ta bort alla dessa i tur och ordning. Ta axlarna växelgaffel och gafflar skift för alla växlar i tur och ordning. Ta räfflorna och flänsar i tur. Ta bort distansen och boll. Ta det omvända fästet shift arm. Ta det omvända tomgångsdrev och axeln. Ta bort den bakre packboxen, räknaren växeln, den ingående axeln och den utgående axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71820.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.