Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort de främre och bakre stötdämpare på en 2001 Jimmy

Underskatta inte betydelsen av stötdämparna i din GMC Jimmy. Efter allt, gör de kontrollerar hur mjuk eller fast attraktionen i din SUV är, men de flesta människor försummar ersätta dem när de behöver. Problem är, slitna chocker kan orsaka överdriven däckslitage och ens dålig inbromsning, vilket gör det svårt att stoppa i nödsituationer. Innan du byter ut dem ändå, måste du ta bort de gamla. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Vice grepp
skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Gummiklubba

Visa fler instruktioner
främre stötdämpare
1

höja fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den. Ta av alla däck med däcket järn och ställ dem åt sidan.
2

Kläm vice grepp på själva änden av axeln av chock, där den monteras på ramen. Lossa den övre muttern shock mount med en skiftnyckel samtidigt som du håller vice grepp.
3

Unbolt botten stötmontering på undre länkarm med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sänk sedan chocken ut genom den nedre länkarm med händerna och kasta den gamla stötar.
Bakre fjädring
4

Unbolt övre shock mount på ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Detta kommer att låta den övre delen av chocken falla ner lägre på marken, så vara redo för det att välta.
5

Unbolt nedre shock mount från bladfjäder fästet på axeln med hjälp av 3 /8-tums Ratchet och uttag.
6

Håll chocken med en hand sedan pund sidan av chock av av den nedre monteringen med den gummiklubba. Sedan kasta det gamla stötar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72017.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.