Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Factory Stereo i en 98 Toyota 4Runner

Byta en trasig stereo och uppgradering till en eftermarknad enhet är bland de mest populära orsakerna Toyota 4Runner ägare väljer att ta bort det fabriksinstallerade stereo. Även Toyota tillverkar mycket pålitlig stereoutrustning, händer problem från tid till annan. De vanligaste problemen som uppstår med fabriken stereo är statisk återkoppling och intermittent alternativknappen operation eller misslyckande. Eftersom fabriken radion är inte funktionsduglig medan inne i fordonet, måste den tas bort för att repareras eller bytas ut med en annan enhet. Saker du behöver
Batteri skiftnyckel
platt skruvmejsel som
Phillips Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Koppla bort den negativa batterikabel med ett batteri skiftnyckel. Lyft upp mittkonsolen täcka och in en platt skruvmejsel i mellan kanten på parkeringsbromsen /mugghållare panelen och den yttre konsolen.
2

Pry runt utsidan av parkeringsbromsen /cup hållare panel med platt skruvmejsel för att frigöra dess fästklämmor. Ta parkeringsbromsen /mugghållare panel och ställ den åt sidan.
3

in en platt skruvmejsel i mellan skiftenheten konsol panelen och mittkonsolen och bänd runt omkretsen av växelreglaget trösta panel. Ta bort panelen shifter konsolen.
4

Pry runt omkretsen av centrala klustret finishpanel med en platt skruvmejsel för att lossa spärrarna. Grip centrum klustret finishpanel med två händer och dra den mot dig för att separera det. Koppla centrum klustret avsluta panelens elektriska anslutningar och ta bort panelen.
5

Ta bort skruvarna som håller radion till mitten av instrumentbrädan och dra radion ur facket. Koppla radions elektriska anslutningar och ta bort radion från fordonet.
Installation
6

Återanslut radions elektriska anslutningar och skjut in det i sitt fäste slot. Installera radions fästskruvar.
7

Anslut centrum klustret avsluta panelens elektriska kontaktdon och ställa den på plats. Tryck ned på kanterna av panelen tills den snäpper på plats.
8

Ställ panelen shifter konsolen i läge över shifter och tryck den på plats tills låsklämmorna ingrepp.

9

i parkeringsbromsen /mugghållare panelen på plats och tryck ner den tills den låses på plats.
10

Stäng center lock konsolen fack, anslut batterikabeln och testa radion . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75849.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.