Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter högtalare i en bildörr

Korgdörr högtalare är antingen fabriksinstallerade eller eftermarknaden tillägg. Du behöver ibland byta ut en av dessa, och det är en reparation av gör-det-själv handyperson ska kunna prestera på en kort tid med ett minimum av verktyg. Saker du behöver
Phillips-head screwdriverTorx driverSocket ställa
Visa fler instruktioner
1

avgöra om högtalaren är originalutrustning eller eftermarknaden installation. Generellt kommer eftermarknaden högtalarna att hållas i dörren med ett högtalargaller som sticker ut från dörren, och kan ha synliga skruvar.
2

bort några skruvar på kanten av högtalargallret. Om det inte finns några synliga skruvar, men gallret skjuter ut från dörrpanelen, dra försiktigt på kanten av gallret för att ta bort det. Tvinga inte det, om det inte tar bort utan att dra luckan med det. Gå till steg 4 om gallret inte kan tas bort.
3

Ta bort skruvarna du exponeras genom att ta bort gallret (om det var möjligt), och ta bort högtalaren från dörren.

4

Ta bort handtaget fönster veven från dörren. Detta kommer att hållas på plats av antingen en skruv i mitten av handtaget eller en låsring på baksidan av handtaget där det går in genom dörren. Avlägsna dörrhandtag
5

. Detta kommer att hållas antingen av en center skruv, en skruv i ramen, en låsring på baksidan av handtaget, eller ett lås flik på ramen.
6

bort några skruvar som håller armstödet till dörren.
7

Kolla runt omkretsen av dörrpanelen och ta bort några skruvar. Kontrollera noga i högen av matta avsnittet om din dörr panelen har en.
8

Försök lyfta upp på dörrpanelen för att se om den halkar av. Vissa paneler använder hållare som kan tas bort på detta sätt. Om ingen rörelse noteras, försiktigt bända dörrpanelen bort från dörren. Använd ett platt verktyg, till exempel en mycket styv spackel, för detta, sätter det med några inches runt dörren.
9

Ta bort skruvarna som var dolda bakom dörren panelen och ta bort högtalaren.
10

Installera en ny högtalare.
11

tillbaka dörrpanelen. Var noga med att första raden upp några trotjänare med sina hål och sedan trycka dem i en i taget tills alla har satts in i dörren.
12

tillbaka dörrhandtag, armstöd och fönster handtag.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71068.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.