Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort ett batteri i en Chrysler 300M

Bilbatterier ger elektrisk ström för att starta motorn och driva elektriska apparater i bilen. Batteriet i en Chrysler 300M är placerad under höger framskärm, framför hjulet. Bilbatteriet måste bytas med jämna mellanrum, för att säkerställa de elektriska systemen fortsätter att fungera. Ägaren kan ta ur batteriet, men han måste vidta särskilda försiktighetsåtgärder för att säkerställa att det görs korrekt och säkert sätt. Saker du behöver
Skyddshandskar
Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
rörtång
Visa fler instruktioner
1

Put på skyddshandskar och öppna huven. Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa batterikabeln booster post. Använd en hylsnyckel för att skruva loss bulten och fäst den, bort från posten. Lossa luftintaget klämma kanal slang, med en hylsnyckel och dra bort från huset. Haka spärrarna fästa luftfiltret till sin bostad, med hjälp av händerna. Lyft locket och luft filtrera ut ur fordonet. Lyft luftfilterhuset uppåt och bort från den inre väggen, och placera den utanför bilen.
2

Skruva ur de två skruvarna som sitter under luftfiltret bostäder, vilket håller batteriet nedhållande klämma, med hjälp av en hylsnyckel. Ta bort klämman.
3

Höj den främre, högra sidan av bilen, med hjälp av en domkraft. Använd pallbockar under den främre ramen för stöd.
4

Ta bort den främre, högra hjul. Skruva loss muttrarna, med hjälp av en rörtång. Ta av hjulet från bilen.
5

Ta bort de fem skruvarna, som håller batteriet locket till den inre fender väggen, och ta bort locket. Skjut in batteriet i fordonets bakre del, så batteripolerna blir tillgängliga. Lossa den negativa batterikabeln fästbult med en hylsnyckel. Upprepa denna process på den positiva kabelbulten. Dra klämmorna bort batteripolerna.
6

Ta ut batteriet ur 300M.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73496.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.