Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att blöda en Toyota Tacoma Clutch

Toyota Tacoma kopplingen arbetar med ett slutet hydrauliskt system. Om detta system öppnas av någon anledning, kan luft komma in och kopplingen kommer inte fungera korrekt. Detta kan ske till följd av en låg vätskenivå i systemet eller när yo bort en del av systemet. Om detta inträffar, måste du ersätta det förlorade hydraulolja och lufta systemet. Saker du behöver
New DOT 3 Hydraulisk (broms) vätska som är godkänd för användning på din bil
ungefär en fot av 1/4 tums plaströr
små behållare såsom en tom vatten eller läsk flaska
pallbockar eller en bil lyft
assistent
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet huva och lokalisera cylindern koppling master. Se till att den är fylld till den linje som indikeras på behållaren. Om inte, öppna cylindern och fyll den med godkända DOT 3 hydraulolja. Kontrollera bilens instruktionsbok för de exakta specifikationerna. Stäng behållaren.
2

Höj fordonet att få enkel tillgång till bilens underrede. Använd en hydraulisk hiss om det finns. Om ingen hiss finns, använd en domkraft för att höja fordonets front. Använd pallbockar stödja fordonet. Säkerställ detta görs korrekt för att undvika allvarliga skador. Om det behövs, kan du hoppa över steget, men uppgiften blir svårare.
3

Leta kopplingshuset under fordonet. Detta är en stor, konformad montering lokalisera längs bilens mittlinjen, ungefär även med framhjulen. Hitta frisläppandet cylinder, placerad på vänster sida om kopplingskåpan. Lokalisera avluftningsventilen på vänster sida av utsättningen cylindern. Ta bort dammskyddet. Placera ena änden av plaströret över ventilen och den andra änden av röret i flaskan. Se till att det finns tillräckligt med ren hydraulvätska i flaskan för att hålla änden av dykröret.
4

Rikta din assistent att långsamt trycka ner kopplingspedalen. Öppna avluftningsventilen med hjälp av en skiftnyckel för att vrida ventilen motsols tills vätskan börjar flyta genom röret. När din assistent visar att kopplingspedalen helt nedtryckt, stäng ventilen genom att vrida den medsols tills hand.
5

Upprepa steg fyra. Fortsätt att upprepa steget tills det inte finns mer luft i systemet. Detta indikeras av frånvaron av luft som kommer från avluftningsventilen. Håll utkik efter bubblor i vätskan att indikera luft. Under processen, regelbundet kontrollera vätskenivån i kopplingens huvudcylinder för att se till att det inte blir för låga. Om den gör det, kommer luft in i systemet och du måste upprepa avluftning.
6

tillbaka dammskyddet på avluftningsventilen när all luft är remover.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72500.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.