Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1996 Z28 Oxygen Sensor

Byta en O2-sensor i din 1996 Z28 Camaro är mycket enkelt. Den Z28 använder två sensorer, en i varje avgasgrenrör att läsa procent av syre i oförbrända gaser som kommer ut ur motorn. Informationen skickas till motorns dator som milliampere och systemet använder informationen för att göra ändringar i luftflödet, bränsle-karta eller flödet från spridarna och motor timing. En felaktig O2-sensor kommer ofta göra att bilen köra rik, har svarta avgaser och starkt luktande avgasutsläpp. Saker du behöver
Wrench
Jack
Jack står
O2 sensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Lokalisera den negativa batterikabeln där den fäster till den negativa batteripolen. Lossa spännskruven på kabeländen med en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från batteriet. Isolera batterikabeln från polerna medan du arbetar.
2

Höj framsidan av bilen från marken med hjälp av en domkraft, ställning en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen för att stödja den och lägre bilen på läktaren. Avlägsna domkraften från under bilen, skjut under främre.
3

Leta syresensorn som du byter ut. Det finns en på förarsidan och en på passagerarsidan. Båda är gängad in i avgasgrenröret strax ovanför flänsen där avgasröret fäster.
4

Koppla ur kontakten kabelstammen på änden av O2-sensor pigtail från motorkabelstammen genom att trycka ned låstungan sedan separera kontakterna. Ta O2 sensorn från grenröret med en socket syresensor och ratchet, sedan kasta den gamla givaren.
5

Träd den nya sensorn i grenröret, dra åt den till 30 foot-pounds med en vridmoment skiftnyckel. Anslut pigtail kontakter i kontakten på motorn kabelnätet, vilket gör att de två halvorna låses ihop ordentligt.
6

Flytta till den motsatta sidan av bilen och upprepa processen på andra sensorn om det behöver ändras. Om inte, lyfter bilen av domkraften står med en domkraft, ta läktaren från under bilen och sänk bilen till marken.
7

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet terminalen. Dra åt fästskruven med en skiftnyckel, stäng huven på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72527.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.