Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Corvette Headlight Door justeringsprocedurer

strålkastaren dörrar i C3 Corvette modeller 1968-1982 kan justeras för att ställa in i huven öppningar på rätt sätt. De kan också justeras till rätt höjd när den är i öppet och stängt läge. Justera strålkastare församling rätt att korrigera problemen av snedställning upp och ned längs med vänster och höger. Överväganden

En person bör vara väl förtrogen med hur dessa lampor fungerar. De är annorlunda än de flesta bilar eftersom de använder ett vakuumsystem för att öppna och stänga strålkastarna. Försiktighet bör vidtas när du utför dessa justeringar. Ett litet fel kan orsaka betydande skador på lacken, särskilt när du byter enheten åt vänster eller höger. Toleranserna är mycket snäva. Addera Upp och ner dörr justering

upp och ner dörr justering görs genom en justering bult på varje enhet. När denna bult vrids, höjer det eller sänker panelen strålkastare dörren. Denna justering ändrar läget för den stängda dörren i förhållande till huven surround.
Side till
sidojustering

Justeringar som görs i centrum ljuset i huven surround görs av tre bultar som fäster varje sida av strålkastare montering på bilen. De är tillgängliga genom huven öppning. Det finns begränsad tillgång till detta område och tålamod måste tas när du lossar och efterdragning dessa bultar. Det är en bra idé att använda maskeringstejp runt strålkastaren och omgivande områden huva för att undvika lackskador.
Förebyggande underhåll

När du utför denna uppgift, är det en bra idé att inspektera plastlager som är mellan strålkastare montering och bilen. Detta lager är benägen för sprickbildning och brott och bör bytas ut om defekt.
Testa

Noggrann testning bör göras genom att manuellt lyfta aggregatet upp och ner ett par gånger innan du använder strålkastare switch. Om felaktigt justerad utan att testa, kan detta lätt skada lacken på strålkastaren dörren liksom den övre kanten av huven surround. När justeringarna är acceptabla, kan proven utföras med strålkastaren brytaren innan du tar bort tejpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72335.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.