Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en Toyota Corolla dörrhandtag som inte kommer att öppna

Toyota Corolla dörrhandtag kan fastna eller helt enkelt inte öppna dörrar. Den 2004 Toyota Corolla reparationshandbok innehåller lite information om hur man tar bort den inre dörrpanelen, men du kan behöva hjälp från en professionell. I några få enkla steg, kan din bil dörrhandtag bytas eller fastställas. Saker du behöver
Nya dörrhandtag (tillval) katalog platt skruvmejsel
Tänger
mattkniv (tillval) katalog Skruvar från dörr
Visa fler instruktioner
Ta bildörren Panel
1

Ta det inre dörrpanelen. Ta bort skruvarna som håller panelen på dörren och "knäppte" plast panelen sidospår. Den 2002 Corolla har tre skruvar samt snaps. Handtaget Höljet har en skruv och två under armstödet i mitten av panelen.
2

Öppna dörren och hålla den öppen medan manuellt låsa dörren, sedan använda en skruvmejsel för att skruva loss trasig dörr hantera. Ställ denna skruv på en säker plats. Du måste ta bort den trasiga bit helt. Om du inte kan ta bort det trasiga handtaget helt, det finns en annan lösning senare.
3

bort armstödet genom att dra upp den från snaps. Du kan behöva att kila fast en skruvmejsel under kudden för att skjuta upp och avslöja skruvarna nedanför. Skruva dessa två skruvar och ställ åt sidan med den andra.
4

Kontrollera innanför dörren handtaget facket för eventuella trasiga delar eller saknas. Det kan vara något som inkom eller inkilad i handtaget. Ta en torkduk eller våt handduk och rengör området, så kolla dörrhandtaget från utsidan. Om det fortfarande sitter fast, då behöver du bara byta ut handtaget bildörren. Addera Byta en Toyota Corolla Door Handle
5

Ta dörrhandtaget genom att starta vid nedre vänstra eller högra sidan av dörren panel. Placera fingrarna under plasten och dra ut den ur snap. Den bör lossna med lite tryck.
6

unsnap varje del av dörrpanelen. Detta är en mödosam process men det hela dörrpanelen måste lossna. Lyft sedan upp panelen och över låsanordningen när panelen är gratis. Försök stödja panelen med benen. Försök att inte låta panelen falla till marken. Du kan behöva hjälp. Om du har makt fönster och lås, kommer det att finnas trådar som kommer från insidan dörrpanelen, vilket kommer att begränsa hur långt panelen kan flyttas. Stör inte dessa trådar.
7

Lyft panelen uppåt och över låsanordningen när panelen är gratis. Stötta panelen med benen. Försök att inte låta panelen falla till marken. Du kan behöva hjälp. Om du har makt fönster och lås, det finns makt ackord andd ledningarna från insidan dörrpanelen som begränsade hur långt panelen kunde flyttas. Stör inte dessa trådar på något sätt.
8

Titta innanför dörren för en metall arm med en L-formad ände som sträcker sig ut till där dörrhandtag var innan. Spetsen på metall arm måste sätta in det nya dörrhandtaget.
9

Ta metall arm och fäst den på dörrhandtaget. Dörrhandtaget måste sättas in på plats inne i dörrpanelen. Snäpp metall arm en gång innanför dörren handtaget. Du kan behöva en tång för detta. Addera Sätt tillbaka dörrpanelen
10

Fäst dörrhandtaget i dörrpanelen på själva dörren. Tre armar sträcker sig från baksidan av dörrhandtaget. Det finns två L-formade armar, och en är en cylinder. De matchar de mottagande bitar i dörrkarmen. Linje alla dessa som du trycker luckan igen.
11

Rikta dörren genom att lyfta det uppåt och över låsanordningen innan den sänks den tillbaka på plats.
12

Skjut dörrpanelen till en sida som bilderna dörrhandtag på plats i dörren. Detta innebär att hålet för skruven i linje med motsvarande hål i dörren.
13

Snap dörrpanelen på plats igen. Du måste trycka hårt på dörrpanelen och lyssna på varje kick att se till att den är ordentligt fastsatt tillbaka till dörren.
14

Testa handtaget efter att dörren stängts. Skruva i de tre skruvarna från tidigare och ersätta armstödsplattan genom att snäppa den igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73763.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.