Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en kabelstyrrullen på en Chevy 4.3

Dagens 4,3-liters Chevy motorer finns i en mängd av lätta lastbilar och stadsjeepar. Dessa motorer drivs med en enda serpentin bälte och en multipel inline trissa system. Remskivor och rem-system driva vevaxeln, generator, vattenpump, servostyrning och luftkonditionering i förekommande fall. Ungefär som spännaren, justerar löphjulet helt enkelt remdragningen ordentligt samtidigt finns det inget slack på Serpentine belt. Spännaren och frilöpande remskivor identifieras av den släta hjul som är i kontakt med icke-räfflade del av bältet. Saker du behöver
Ratchet och en 8-mm grunt uttag
Remspänningssida verktyg med en 3/8-tums hylsnyckeladapter
15-mm offset rutan slutet skiftnyckel
ersätter kabelstyrrullen

Visa fler instruktioner
1

Öppna primära Huvlås till Chevy och dra åt parkeringsbromsen.
2

Släpp den sekundära huvfäste och öppna huven. Addera 3

Koppla den svarta trådbundna batteripolen med Ratchet och den 8-mm grunt uttag. Isolera terminalen bulten så att den inte kommer tillbaka i kontakt med under reparationen.
4

Placera 3/8-tums enhet adaptern i slutet av Serpentine belt verktyget och sedan in fyrkant av adaptern i det fyrkantiga hålet på spännaren, strax nedanför generatorn på den övre vänstra mot motorn. Vrid instrumentet moturs tills bottnarna spännaren fjädrar ut (ungefär en tum till en tum och en halv). Trä på remmen från kabelstyrrullen med den lediga handen medan du fortfarande håller spänningen i remmen med Serpentine belt verktyget. Den medlöpande remskivan är till höger i växelströmsgeneratorn. Ta inte bort bältet från de återstående remskivor såvida du byta bältet tillsammans med spännhjulet.
5

Ta mitt kabelstyrrullen bulten genom att vrida bulten huvudet moturs med hjälp av offset rutan- end 15-mm skiftnyckel. Ta bort bult, bricka och spännhjulet.
6

Montera remskivan ersättare kugghjulet och sedan in bulten och brickan. Dra åt bulten med nyckel.
7

Inspektera bältet för att försäkra det är korrekt inriktad på multipla trissa system. Kontrollera revbenen av banden sitter ordentligt i spåren av remskivor och sedan lindra spänningen på remmen med Serpentine belt verktyg och 3/8-tums enhet adapter. Håll verktyget i en moturs rörelse tills våren spännaren bottnar, skjut den släta delen av bältet under spännhjulet.
8

långsamt släppa spänningen på spännaren genom att låta serpentin belt verktyg och adapter för att svänga tillbaka i en medsols rörelse. Ta bort verktyget och adaptern från spännaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72499.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.