Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Lägre kulleder på en Chevy Blazer

Den nedre kulleden på en Chevy Blazer förbinder nedre länkarm till styrspindeln. Kulleden gör att upp och ner rörelse av styrarmen i förhållande till suspensionen, samtidigt som den tillåter fram och tillbaka rörelse av knoge i förhållande till styrspindeln. Byta nedre och även övre kulleder är inte en ovanlig reparation för denna SUV. Saker du behöver
Bil lyft
Pneumatisk inverkan pistol socket
Impact ställa
Ratchet
Axel socket mutter effekt (36 mm) katalog Box-end hand skiftnyckel satt
Mekanikerpincett tråd
Drill
Snabba borr
Stor kula-Peen hammare
Drivdonssatser
fettspruta och smörj
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft Chevy Blazer på en bil hiss, lämnar styrningen upplåst (vrid nyckeln ett klick i tändningslåset).
2

Ta bort locken hjulmutter och hjulmuttrar med hjälp av pneumatisk pistol och ett uttag. Avlägsna hjulet.
3

bort de två bromsok bron bultarna med pistol och en socket. Avlägsna bromskaliperenheten och stödja det till Blazer med mekaniker tråd.
4

Avlägsna rotorn och ställ den åt sidan.
5

Lossa axelmuttern med pistolen och en 36 mm effekt uttag. När muttern sitter i nivå med änden av spindeln, trycka på den med hammaren för att separera spindeln drivaxeln. När det är löst, ta bort axeln mutter och bricka från axeltappen.
6

bort sprintarna från övre och nedre kulleden axlar. Ta slottet muttern och lossa botten kronmutter till botten av den nedre kulleden axeln med en box-nyckel. Om tillämpligt, koppla ur hjulvarvtalsgivaren behålla från de övre bärarmarna.
7

Ta bort sprinten från yttre styrstag och ta sedan bort kronmutter från styrstaget och axeln. Strike sidan av knogen nära parallellstaget anslutningen rent ut att bryta parallellstaget fri från knogen. Ta parallellstaget axeln ur led och placera den ur vägen.
8

Använd en borr och en höghastighets borr för att borra upp tre nitar för original kulleder. Om kulleder har redan ersatts, ta bort de tre skruvar och muttrar från den nedre kulleden. Punch nitarna ut, om så är nödvändigt, med en dorn och en hammare.
9

Strike armen sidan kontroll av den övre kulleden med hjälp av en hammare med trubbig kraft att separera kulleden axeln från övre länkarm. Upprepa detta steg för nedre kulleden genom att slå den nedre länkarm nära kulleden axeln. Ta bort den nedre kulleden kronmutter och knoge montering. Ta kulleden från kontrollgruppen. Om det behövs, slå på det nedre kulleden underifrån kontrollarmen uppåt med en hammare.
10

Byt kulleden genom omkastning av förfarandet. Var noga med att installera gummistövel (om den inte är monterad i lådan). Skruva smörjnippel på först efter kulleden och knoge församling har installerats. Fyll smörjnippel med ett lämpligt smörjmedel tills startprocessen expanderar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71193.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.