Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning av en 1996 Chrysler Town & Country

Basmodellen av 1996 Chrysler Town and Country minivan kom utrustad med en 3,3 liters sexcylindrig motor. Den van innehöll flera olika vanliga funktioner inklusive skålade säten, passagerare sittplatser för sju, en Takkonsol, farthållare, servostyrning, en tilt ratt, luftkonditionering, 15 tums hjul, makt dörrlås och en färddator. Eftersom Town and Country består av så många olika delar kan det vara svårt att veta vilka reparationer eller ändringar att göra. Ett sätt att felsöka van är genom att arbeta genom allmänna felsökning tekniker. Instruktioner
1

Titta på bränsleledningen montering av stad och land, om du känner lukten av gas rök inne i passagerarutrymmet i van medan du kör. Det kan vara en lös eller skadad bränsleledning eller bränsleledning kontakt. Det kan också vara ett läckande bränslefilter eller bränsletanken skulle kunna punkteras eller skadas och läcker bränsle. Du bör även inspektera ventilen kapseln utrensning av bränslesystemet för att säkerställa att det inte läcker. Se till att förgasaren och bränsle injektorer inuti motorn inte är slitna, smutsiga eller inte fungerar.
2

Kontrollera van s MAP sensorn när motorn har ett oberäkneligt tomgång. Kontrollera att sensorn fortfarande fungerar korrekt. Hitta EGR-ventilen och se om det har blivit fel eller inte alltför. Bränsleinsprutarna kan också vara smutsig eller sliten eller tomgång luftreglerventilen och tomgång ställdon för att säkerställa att de inte är skadade, felaktiga eller lös. Gasspjällssensorn kan vara felaktigt ansluten eller defekt och bränslefiltret kan vara igensatt eller smutsig. Var noga med att även inspektera PCV ventil, förgasare, avgasventiler, timing gear, bränslepump, kamaxel och pekar tändning för att avgöra om någon av dessa delar måste repareras eller bytas ut.
3

Titta på differentiella systemet för stad och land när du hör ett stönande ljud som kommer underifrån van medan du kör. Du kan ha en låg nivå differential vätska. Du kan också ha en sliten eller skadad differential lager eller fel typ av differential vätska inne i systemet. Om du hör stönande ljud från motorrummet när du vänder din ratt, titta på servopumpen och servostyrning cylinder för att säkerställa att de inte är defekta. Du bör också kontrollera slangen servostyrning för att se till att det är korrekt installerat och inte läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75026.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.