Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en bränslepump på en 2002 WRX Wagon

Den Subaru Impreza WRX är en all-wheel fordon finns som en vagn eller sedan. Subaru har tillverkat Impreza WRX sedan 1992 och helt uppdaterat detta fordon linje under 2002. Den 2002 WRX vagn har en turboladdad 2,0-liters motor med sekventiell bränsleinsprutning, som kräver ett högt tryck bränslesystem. Bränslepumpen i detta fordon är tillgänglig från det bakre passagerarutrymmet. Installationen av en ny bränslepump i en 2002 WRX vagn kräver också att du avlasta bränslesystemet och dränera bränsletanken. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
Bensin container
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort baksätets sittdyna för att exponera en lucka för bränslepumpen. Lossa bultarna för luckan med en hylsnyckel och ta bort luckan. Lossa kabelhärvan från bränslepumpen och starta motorn. Låt motorn stanna och veva igen i minst fem sekunder för att säkerställa att bränslesystemet är tomt.
2

Koppla bort kabeln på batteriets minuspol med en hylsnyckel. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Placera en bensin behållare under avloppet på bränsletanken och ta bort skalet för bränsletanken. Ta bort avtappningspluggen för bränsletanken och tappa ut bränsle i behållaren.
3

Fäst avtappningspluggen och dra åt den till mellan 14 och 24 pund-fot med en hylsnyckel. Sätt tillbaka frontluckan för bränsletanken och och vridmoment sina trotjänare till mellan 9,4 och 16,6 pund-fot.
4

Lossa bränsleledningarna från bränslepumpen och ta bort monteringsmuttrarna för bränslepumpen med en hylsnyckel. Dra montering bränslepumpen från bränsletanken och kassera packningen.
5

Placera den nya packningen i monteringsspåret på bränsletanken och installera den nya församlingen bränslepumpen. Dra åt fästskruvarna för bränslepumpen montering till 3 pund-fötter med en momentnyckel.
6

Anslut kabelhärvan och bränsleledningar till bränslepumpen montering och sänka bilen. Sätt tillbaka locket bränslepumpen och fäst bultarna med en hylsnyckel. Sätt tillbaka den bakre sittdynan och anslut den negativa batteripolen. Starta motorn och kontrollera att bränslesystemet är tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74679.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.