Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att utnyttja Helicoil

Helicoil insatser används för att ersätta skadade gängor i metall. Den reparerade gängade hål kommer att ha samma diameter har den ursprungliga hålet så att du kan använda samma storlek fästelement i hålet. Detta är viktigt, t ex när ett lock eller mekanisk del måste återinstalleras med de reparerade gängorna. Om diametern på hålet hade förstorats, skulle du behöva använda en större bult som inte skulle passa genom detaljens monteringshål. Saker du behöver
Helicoil kit
borrmotorn
Skyddsglasögon
borrning och gängning vätska
Tap tee-handtag
Thread låsvätska
Hammer
Rag

Visa fler instruktioner
1

Läs instruktionerna som medföljer i Helicoil-kit för att bestämma storleken borr krävs för att borra de skadade gängor från metallen.
2

Sätt in borren anges i Helicoil-satsen i chucken på borrmaskinen.
3

Lås borren i chucken av borren motorn genom att vrida den yttre hylsan på chucken medurs. Lås chucken på plats genom att föra in inriktningsstiftet hos chucken nyckeln i ett av hålen är belägna på chucken, eller hålla chucken säkert och trycker in avtryckaren på borren för att låsa en snabbchucken.
4 < p> Generöst coat borren med styckning och knacka vätska och ta på dig skyddsglasögon.
5

Borra ut de skadade gängor genom att sticka in spetsen på borren i hålet och trycka borrens trigger . Håll borren rakt under borrningen.
6

bort borrkronan ur hålet.
7

Sätt kranen anges i Helicoil-satsen i kranen tee-handtag .
8

Placera änden av kranen i hålet som du tagit bort de skador trådar i steg 5.
9

Vrid kranen medurs för att trä hålet. Kör kranen djupt nog att rymma bulten.
10

Spin kranen tee-handtaget moturs för att ta bort kranen från hålet.
11

Skruva rätt storlek Helicoil sätter in i införingsverktyget medföljer Helicoil-satsen och ansöker tråd låsning smörjmedel på utsidan av insatsen.
12

Placera änden av insättningen i det gängade hålet. Vrid handtaget på införingsverktyget att trä Helicoil-insatsen i det gängade hålet. Sluta vrida insatsen när den vilar 1/4 till 1/2 av ett varv under ytan av metallen.
13

Vrid införingsverktyget i motsatt riktning för att ta bort den från Helicoil insatsen.
14

Skjut tang borttagningsverktyg till det installerade insatsen och slå i slutet av Tang borttagningsverktyg med hammaren för att ta bort tången från insatsen.
15

Clean området runt hålet med en trasa för att avlägsna metallspån och borrning och gängning vätska från ytan av metallen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71496.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.