Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Vattenpump och packningar för My '88 F-150

F-serien är en linje av pickup lastbilar som Ford har tillverkat sedan 1948. De 1988 modellerna tillhör den åttonde generationen av denna serie, som Ford gjorde 1987-1991. Proceduren för byte av vattenpump är vanligtvis densamma för alla Ford F-150s inom denna modell-års intervall. Vattenpumpen för en Ford F-150 är placerad på framsidan av motorblocket, och det är åtkomlig från motorrummet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Plomberbart container
Packning sealer
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en behållare under kylaren och ta bort avtappningskran. Tappa av kylvätska i behållaren och ersätta avtappningskran. Förvara kylvätskan för senare användning.
2

Lossa fästskruvarna för kåpan på fläkten med en hylsnyckel, om din F-150 är så utrustad. Ta bort kåpan och koppla bort slangarna från vattenpumpen. Avlägsna remmen tillbehörsdrivningens, kylfläkt, kylfläkt remskiva och fläkt spacer.
3

Ta svängbulten för generatorn och monteringsbulten för generatorn justera armen med en hylsnyckel. Lossa fästet för servopumpen om din F-150 har servostyrning.
4

Ta bort skruvarna som fäster vattenpumpen till locket till kamkedjan, med hjälp av en hylsnyckel. Koppla loss vattenpumpen och kasta sin packning.
5

Coat den nya packningen med sealer och installera den nya packningen i sitt monteringsspår på kamkedjan lock. Anslut den nya vattenpumpen och dra åt dess bultar till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Anslut slangarna till vattenpumpen och montera kåpan för kylfläkten, om din bil är så utrustade. Fäst kylfläkt, kylfläkten remskivan och kylfläkten spacer. Montera remmen tillbehörsdrivningens. Byt kylvätska i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74661.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.