Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar kamremmen på en 2001 fyrcylindrig Honda Accord

Honda Accord är en medelstor bil som har varit i produktion sedan 1976. 2001 års modell hör till den sjätte generationen av denna serie, som omfattar avtalen gjorda 1998-2002. Den 2001 Honda Accord har typiskt en fyrcylindrig 2,3-litersmotor med multi-point bränsleinsprutning. Denna motor använder en kuggrem för att hålla kamaxeln synkroniserad med vevaxeln. Proceduren för byte av kamrem kräver att du sätter vevaxeln till övre dödpunkt (TDC) flera gånger. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Koppla ur ventilkåpan och övre omslag för kamremmen med en hylsnyckel. Ta bort alla ytterligare komponenter som krävs för att få tillgång till vevaxeln. Vrid vevaxeln medurs för hand för att anpassa den vita markeringen på vevaxeldrevet med pekaren på den nedre kåpan för kamremmen. Ordet "UP" på kamaxeldrevet måste också vara i position klockan 12.
2

Ta bort den nedre kåpan kamremmen med en hylsnyckel. Fäst en av de bultar för nedre transmissionskåpan till justeraren arm kamremmen spännaren. Detta kommer att hålla justeraren kamremmen på plats.
3

Lossa låsbulten och justermuttern på kamremmen spännaren med en hylsnyckel och tryck spännaren bort från kamremmen till lindra spänningen på transmissionsremmen. Dra åt justermuttern på kamremmen, och dra kamremmen utanför dess kugghjul.
4

Vrid vevaxeln medurs för hand för att anpassa pekaren på vevaxeldrevet med pekaren på oljepumpen. Ordet "UP" på kamaxeldrevet måste också vara i position klockan 12.
5

Montera ny kamrem till vevaxeldrevet, kamrem spännare drev, vattenpump drevet och kamaxeln kedjehjul i den ordningen. Lossa justeringsmuttern på kamremmen spännaren med en hylsnyckel och dra sedan åt den igen för att tillämpa spänning på kamremmen.
6

Montera den nedre kåpan kamremmen med en hylsnyckel och vrid vevaxeldrevet 05:55 fullständiga varv medsols till sittplats kamremmen på dreven. Kontrollera tidpunkten märket på vevaxeldrevet linje med timing markeringen på nedre transmissionskåpan. Ordet "UP" på kamaxeldrevet måste också vara i position klockan 12.
7

Vrid justeringsmuttern på kamremmen spännaren moturs ett varv. Vrid vevaxeln moturs för att flytta kamaxelhjulet tillbaka med tre tänder, och dra åt justeringsmuttern på kamremmen. Vrid vevaxeln medurs för att justera timingen markerar gång.
8

Montera det övre locket kamremmen med en hylsnyckel. Anslut alla ytterligare komponenter du bort för att komma åt vevaxeln. Byt ventilkåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75461.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.