Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ofta en bil behöver ett Tune-Up?

Bilar är mycket komplexa maskiner med olika inbördes beroende system. Som sådana de kräver regelbundet underhåll för att prestera på topp effektivitet. Denna periodiska underhållet brukar kallas en tune-up. Detta är särskilt viktigt i dagens värld där bränsleekonomi och utsläpp är så viktigt. Beroende på vilken typ av fordon du kör, gör den typ av kör du och åldern på din bil, kan tiden mellan tune ups variera. Att veta när man ska utföra en eller ta bilen till butiken kan du spara tid och pengar. Tillverkarens Förslag

Det första stället att kontrollera din tune-up schema är i bruksanvisningen för din bil. Den underhållsplan bör klart anges tillsammans med den typiska melodi upp objekt: tändstift, tändstift kablar, komponenter tändning och justeringar. Försök att hålla detta schema. Addera Beyond bruksanvisningen

Ibland ett fordon behöver en tune-up oftare än instruktionsboken påstår. Detta kan vara sant om bilen körs under extrema förhållanden eller om körsträcka blir hög. I det här fallet, lyssna på din bil. Svårigheter att komma igång, tvekan om acceleration, ökade avgasutsläpp (rök) eller dålig bränsleekonomi alla kan vara tecken på att en tune-up behövs. Bränsle ekonomi kan lätt kontrolleras regelbundet. Bara tanka hela vägen upp. Sedan registrerar körsträcka eller återställa trippmätare till noll. Kör tills nästan tom och fyll till full. Anteckna antalet liter som behövs för att fylla tanken och dividera med miles kört sedan den senaste fill-up. Detta ger dig miles per gallon.
Äldre Bilar Till Salu

Nyare bilar har elektronisk tändning och bränsleinsprutning uppdrag av federala statliga normer. Endast med hjälp av kontinuerlig datorstyrning kan dessa normer upprätthålls. Äldre fordon använder förgasare och mekaniska tändsystem. Både förgasare och mekaniska tändsystem kräver mer frekvent underhåll än moderna system.
Mekanisk Tändning

Äldre tändningar systemet, i allmänhet de gjorde före mitten av 1980, använd en antändning systemet med poäng och en kondensor. Dessa punkter slitage snabbt och tenderar också att urholka tändstift snabbare. Slitna punkter indikeras med hård start och tvekan om acceleration. Den poäng gapet måste kontrolleras med några tusen miles, särskilt om du gör en hel del stopp-och-go-körning. Det vakuum och mekanisk gnistframföringen bör också kontrolleras vid denna tidpunkt.
Förgasare

Förgasare har lite om några automatiska styrsystem så måste justeras kontinuerligt. De system som tenderar att komma ur justering är snabbt automatisk choke, tomgång, och blandningen. Om din bil har en förgasare och upplever problem med att starta eller tomgång när det är kallt, kan det mycket väl behöva justeras av choken. Svårighet tomgång när den är varm kan väl indikera en mal-justerad tomgång skruv. Blå rök ur avgasröret är ofta en indikation på en alltför fet blandning, medan knock kan vara ett tecken på en mager blandning.
Lyssna på din bil

Veta vad man ska lyssna och titta efter är det säkraste tecknet på när en bil behöver en tune-up. Så lär sig att lyssna och leta efter dessa tecken och du kommer att spara pengar och få en bättre upplevelse med din mekaniker när tiden inte kommer att ta bilen in för en tune-up.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71181.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.