Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en 2001 Hyundai Accent Belt Timing

Hyundai Accent är en subcompact bil som har varit i produktion sedan 1994. Motorn i detta fordon har överliggande kamaxel, som normalt kräver en kuggrem. Kuggremmen synkroniserar rörelserna hos vevaxeln och kamaxeln. Den 2001 Hyundai Accent har en icke-freewheeling motor, så du kommer oftast behöver byta kamremmen var 60.000 miles. Denna procedur kräver att du tar bort ytterligare komponenter för att komma åt kamremmen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Sätt ett uppsamlingskärl under kylaren och ta bort avtappningspluggen, vilket gör att kylvätskan rinna ut. Lossa bultarna för vattenpump remskiva och skjut remskivan undan. Vrid remspännaren för att lossa drivremmen. Koppla vevaxelremskivan och kåpan för kamremmen.
2

Vrid vevaxeln medurs för att flytta nr 1 kolven till övre dödläget. Lossa bultarna på spännaren med en hylsnyckel och flytta sträckaren så nära till vattenpumpen som möjligt. Dra åt justeringsskruven för spännaren att hålla den på plats. Demontera kamremmen från dess remskiva. Koppla loss drevet bulten till vevaxeln med en hylsnyckel. Lossa fläns och kedjehjulet från vevaxeln.
3

Montera drevet och flänsen på vevaxeln. Dra drevet bulten till mellan 103 och 111 foot-pounds med en momentnyckel. Passa inställningsmärkena på vevaxeln med dem på kamaxeln drevet genom att vrida vevaxeln medsols.
4

Lossa justerskruven på remspännaren och flytta spännaren tillbaka till sitt normala läge. Placera den nya kamremmen på kedjehjulet på vevaxeln och glida på baksidan av remmen på spännaren. Vrid drevet på kamaxeln medurs för att dra åt den raka sidan av bandet.
5

Dra åt justeringsskruven för spännaren till mellan 15 och 18 foot-pounds med en momentnyckel. Sedan, vridmoment svängbulten till mellan 15 och 18 foot-pounds. Vrid vevaxeln medsols ett helt varv till sittplats kamremmen.
6

Lossa fästskruvarna på spännaren och låt spännaren för att positionera sig. Dra åt bultarna med en hylsnyckel. Justera remspänningen så att tänderna kommit halvvägs över huvudet på spännaren justerskruven när du drar i remmen mot vattenpumpen.
7

Anslut locket till kamremmen med en hylsnyckel och Anslut vevaxelns remskiva. Fäst bultarna för vattenpump remskiva och fylla på kylaren med kylvätska. Anslut kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74891.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.