Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en kamrem på en 2003 Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer är en familjebil som tillverkas av Mitsubishi Motors sedan 1973. 2003 års modell hör till den åttonde generationen av denna serie, och innehåller 2000 till 2007 årsmodeller. Motorn i 2003 års Mitsubishi Lancer är en fyrcylindrig 2,0-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Den har en kuggrem för att synkronisera kamaxeln med vevaxeln. Kamremmen för denna modell kommer att pågå cirka 60.000 miles innan den behöver bytas ut. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Pry Tool Review Kamrem
Visa fler instruktioner
1

Koppla luckan under vänster sida av motorn med en hylsnyckel. Ta bort kabeln från batteriets minuspol. Ta montering isolator för motorn.
2

Lossa remskivan för vevaxeln med en hylsnyckel och lossa den elektriska kontakten för vevaxel lägesgivare. Koppla den övre frontluckan för kamremmen.
3

Lossa klämman för oljeledningen till servopumpen, och koppla bort fästet för oljeledningen med en hylsnyckel. Koppla justera stag för generatorn, och ta bort den nedre kåpan för kamremmen. Lossa fästet vistelse för servopumpen. Ta bort flänsen och stöd som monteras på motorn.
4

Vrid vevaxeln medurs för att rikta inställningsmärkena för vevaxeln och kamaxeln. Avlägsna bulten för remskivan på kamremmen spännaren med en hylsnyckel. Bänd spännarremskivan bort från kamremmen med en lämplig pry verktyg.
5

Dra åt bulten till spännaren för att hålla den på plats tillfälligt. Demontera kamremmen. Lossa bulten till kamremmen spännaren och lyft bort hjulet. Montera remskivan för bältessträckare, och spaken så nära motorfästet som möjligt. Dra åt bulten för att tillfälligt hålla remskivan på plats.
6

Vrid vevaxeln medurs för att rikta vevaxeln och kamaxeln inställningsmärkena behov. Installera den nya kamremmen på vevaxeln drev, vattenpump kedjehjul, kamaxelhjulet och bältessträckare remskiva i den ordningen.
7

Lossa bulten till bältet spännaren med ett halvt varv med en sockel skiftnyckel. Detta gör att spännaren våren att placera spänning på kamremmen. Vrid vevaxeln två hela varv medurs för att justera timingen markerar gång.
8

Se till att tänderna på kamaxel och vevaxel kugghjulen ingriper kamremmen, och dra åt bulten till remspännaren remskiva med en hylsnyckel. Montera de återstående komponenterna genom att utföra steg ett till tre i omvänd ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74994.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.