Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Om Car Suspension

En bils fjädringssystem är en av de viktigaste aspekterna för att bestämma kvaliteten på resan. Även de smidigaste vägarna är fulla av variationer i höjd och ytstruktur. Kombinerat med bilens naturliga skaka som motorn går och den ständiga skakningar av luft vid höga hastigheter, gör fjädring kör en bekväm och säker företag. Suspension Basics

Även bil suspensioner kommer i en mängd olika konfigurationer, grundelementen är fjädrar och stötdämpare. Fjädrar ger en enkel mekanisk konflikt mellan de chockerande styrkorna lidit av fordonets hjul och axlar och kroppen av bilen med passagerarna inuti. De flesta moderna bilar använder klassiska spiralfjädrar som är fästa lodrätt (eller i en vertikal vinkel) mellan axeln och bilens ram. I vissa fall torsionsstänger eller metall bladfjädrar används. De tjänar samma syfte som en spole spring.Shock absorbenter ger dämpning av rörelsen upplevs av fordonets hjul som rör sig uppåt och nedåt över en ojämn vägyta. De använder ett hydrauliskt system för att ge motstånd till den kinetiska energin som produceras av hjulen. Stötdämpare varierar också mellan olika hastigheter, vilket innebär att mer energi de ombeds att absorbera, desto mer motstånd de producerar. Detta håller bilens hjul stadigt på vägen samtidigt som en jämnare körning för bilen på alla punkter ovanför suspensionen.
Fjädring Historia

moderna hopkoppling av fjädrar och stötdämpare utvecklats från tidigare system vid sidan av utvecklingen av bilen i allmänhet. Tidiga bil suspensioner härleddes från de fjädrar som används på hästvagnar. Som bilar konstruerades för att flytta med högre hastighet, var nya fjädringssystem nödvändigt. Förutom att ge tröst till passagerarna, kan alltför kraftig skakning skada ett fordon, bokstavligen skaka isär om rätt upphängningssystem inte användes. De första upphävanden att använda stötdämpare som utformats speciellt för bilar användes i början av 1900. Vid 1920 var brittiska biltillverkaren Leyland använda suspensioner torsionsstång på några av sina modeller. Oberoende upphängningssystem blev populär på 1920-talet och tidigt 1930s.Since 1930, har olika fjädring konfigurationer kommit och gått. Däremot har den grundläggande layouten av en kombination av en fjäder och en chock hydrauliska dämparen förblev standard för alla typer av bilar.
Independent Suspension

oberoende upphängningssystem medger vart och ett av de två hjulen på en delad axel (främre eller bakre) att röra sig vertikalt oberoende av varandra. Detta förhindrar rörelse på en sida av fordonet från att påverka rörelse på den andra sidan och erbjuder en jämnare gång och mer konsekvent hantering. Individuell hjulupphängning är speciellt användbar under acceleration, inbromsning, svängning, och när en bils last är ojämnt fördelad från sida till sida. De flesta moderna bilar har oberoende framvagnen, där styrningen utförs. Övriga bilar, speciellt bakhjulsdrivna modeller, kan också innefatta individuell fjädring bak. Bilar med alla fyra hjulen upphängda oberoende kallas "helt oberoende fjädring". Oberoende upphängningssystem kan innehålla valfritt antal mekaniska layouter och ofta komplexa. Av denna anledning är fullt oberoende fjädring finns på dyrare eller resultatorienterade bilar och lastbilar.
Vanliga Suspension Villkor

Många vanliga termer finns som hänvisar till särskilda typer av suspension. Den "MacPherson fjäderben" är en enkel utformning, i vilken en fjäder och stötdämpare svänga på en kulled som fordonet erhåller rörelseenergi från stötar med vägen. En "dubbla triangellänkar suspension" brukar framhållas i bil marknadsföring. Denna term hänvisar till ett par nyckelben-formade armar som stöder hjulaxeln med en fjäder och /eller stötdämpare inklämt mellan. Dubbla triangellänkar suspensioner ta upp en hel del utrymme under fordonet men tillåter för ett stort utbud av rörelse av hjulet. "I-Beam suspension" är en annan vanlig term. I-Beam suspensioner, även känd som "twin I-Beam suspension," är faktiskt en sällan använda design som en solid axel delas och återförenades i ett förskjutet mönster som ger individuell hjulupphängning. Denna konfiguration är användbar i lastbilar som transporterar tung last, men ger lite stötdämpning när fordonet är olastat.
Andra Suspension System

Vissa system specialitet fjädring har använts eller experimenterat med i vissa fall. Justerbar fjädring är vanliga på bilar avsedda för racing, kan dessa justeras för vägförhållanden eller höjas och sänkas för att ge överlägsen aerodynamik för car.Electromagnetic fjädringssystem ger en helt annan lösning på problemet att dämpa vibrationer inneboende i körning. Elektromagnetisk suspension används också i vissa experimentella hjul som innehåller sin egen interna upphängningsmekanism, vilket eliminerar behovet av utrymme på fordonets axel och ram som ska avsättas för de traditionella fjädrar och shocks.Another unika fjädringen var känd som "Hydrolastic suspension "och har utvecklats av Dr Alex Moulton för British Motor Corp Mini på 1960-talet. Hyrdolastic suspension ansluten för främre och bakre hjulen (ungefär som hjulen kopplas in beroende suspensioner) för jämnare körning. Principerna bakom hydrolastic suspension småningom införlivas i andra fjädringssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71178.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.