Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en bil generator på en 1998 Dodge Stratus

Liksom andra år för den första generationen av Dodge Stratus, är 1998 Stratus standard-utrustad med en 2,0 L SOHC motor. Om du har upplevt ihållande elektriska problem och ni har valt ut bilbatteriet som orsak, är det troligt att en generator ersättare är i sin ordning. Bytet Förfarandet för generatorn på denna modell är en ganska okomplicerad uppgift som kan göras snabbt och enkelt hemma. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
spårskruvmejsel
Ny generator
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från sin terminal post och slip kabelns gummigenomföring över elektriska inlägg att förhindra oavsiktlig urladdning.
2

Koppla det elektriska fältet krets från generatorn, som ligger mot framsidan av fordonet och vrids av drivremmen . Koppla loss B + terminal tråd genom att bända bort sin terminal lock med en skruvmejsel och ta bort tråden är bulten.
3

Lossa pivot skruvarna på generatorn tills du kan manövrera generatorn tillbaka och skapa slack i bältet. Avlägsna remmen, sedan avsluta bort generatorn fästbultar, se till att inte förlora distansen på svängbulten på toppen. Skjut generatorn framåt och ta bort den från bilen.
4

Placera den nya generatorn på plats och montera den med skruvarna, men låt bultarna löst. Återanslut B + terminal tråd och dra den på plats med sin bulten, anslut sedan terminalen fältkretsen. Montera drivremmen och korrekt spänning det, sedan låsa den på plats genom att dra åt generatorns fästbultar.
5

Anslut den negativa batteripolen. Starta bilen och inspektera för väl fungerande elsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73232.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.