Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Återställ 2002 Chevrolet Impala Check Engine Light

Den 2002 Chevy Impala sysselsätter ett OBD II (omborddiagnos) diagnoslänkmeddelandet kontakt (DLC). Genomförandet av OBD II-system standardiserade DLC mellan alla fordon så att samma verktyg som krävs för att läsa alla bekymmer koder som trippade ljuset kontrollera motorn. Trots att 2002 Impala presenterades med en 3,4-liters eller en 3,8-liters motor, det förfarande återställa ljuset och placeringen av DLC är densamma. Saker du behöver
OBD II Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr och leta upp DLC kontakten på 2002 Chevy Impala. Det ligger under ratten på höger sida. Det är en svart, trapetsoidformat inlopp som matchar formen på felsökningsverktyg kontakten.
2

Anslut Scan verktyget i DLC inlopp och vara säker på att anslutningen är säker. Den extra kraften i batteriet kommer omedelbart driva upp felsökningsverktyg.
3

Placera tändningsnyckeln i tändningslåset och vrid det två klick till key-on/engine-off positionen. Detta lyser instrumentpanelen och alla elektriska funktioner Impala utan att starta motorn.
4

Använd knappsatsen funktioner på Scan verktyget för att manipulera genom menyn visas på felsökningsverktyg monitorn. Upp och ner pilarna presenteras på de flesta handhållna sökverktygen. Andra knappsatsen kan innehålla ordet "Select" och "Erase". Andra kan använda alternativen på Bläddra upp eller ned till och tryck sedan på "Välj"-knappen för att stärka funktionen.
5

Bläddra till alternativet "Radera Codes"-funktionen eller slår enkelt "Radera"-knappen. Det rekommenderas att läsa koden - en annan funktion på Scan Tool alternativ - innan du raderar den kod om en diagnos och reparation till felkoder i Impala inte har åtgärdats. De flesta skannrar kommer att fråga om du är osäker på om du vill radera koderna och sedan kräva slående "Select"-knappen igen. Ett "kommando sänt" status kan visas på skannern skärmen och behöver några sekunder för att radera koden. En huvudmenyn för felsökningsverktyget visas på skärmen, har koden raderats.
6

Koppla scan verktyget och starta motorn i Chevy Impala. Kontrollera motorn ljus borde vara ute. Om inte, finns det en hård kod i systemet som måste åtgärdas innan det ger dig möjlighet att effektivt återställa ljuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71310.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.