Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning av en 95 Buick Century

Den 1995 Buick Century fanns i särskilda, Custom och begränsade upplagor, alla utrustade med framhjulsdrift och en automatisk växellåda. Oavsett vilken typ av talet du äger, kan problem uppstå under ägandet såsom överhettning, servostyrning gå ut och problem med däck och bromsar. Du kan felsöka din bil för att hitta problemet och spara en massa pengar. Instruktioner
1

Öppna motorhuven när motorn är igång och lyssna efter ljudet av fläkten (s) att köra. Detta är en indikation på att motorn överhettas.
2

Stäng av motorn och kontrollera oljenivån i din kylvätska. Vänta tills bilen svalnat eftersom det är lätt att bränna sig vid kontroll vätskenivåer i en varm motor. Om kylvätska är låg, fyll på "Full Hot" kylvätska linje. Om du märker att vätskan läcker, kan detta tyda på en möjlig läcka i dina kylarslangar, slangar värmare, vattenpump eller en annan del av kylsystemet. Addera 3

Avlägsna mätstickan från makten styrmaskinrummet när motorn är avstängd. Den servostyrning facket sitter på passagerarsidan av motorn. Torka av oljestickan med en ren trasa och sätt tillbaka den. Om vätskenivån ligger under "C" märket du kan uppleva problem med servostyrningen. Tillsätt vätska och kontrollera igen för att kontrollera att du har lagt till rätt mängd.
4

Kontrollera dina däck för att se om det finns några utbuktningar, sprickor eller revor i däcket. Kontrollera slitbaneförslitning av dina däck för att avgöra om du behöver byta dem. Dålig däck förhållanden kan leda till punktering. Dessutom bör sladden eller tyget inuti däcket inte visar genom gummit.
5

Lyssna efter ett högfrekvent ljud under körning och om den stannar när du trycker på bromsen. Detta kan vara en indikation på att dina bromsbelägg är slitna. Såvida du inte är skicklig i broms reparation, ta bilen till en verkstad för inspektion och eventuell broms byte. Det är en bra idé att ha din främre och bakre bromsarna kontrolleras samtidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72590.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.