Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en vattenpump på en 1995 Mitsubishi Mirage

Mitsubishi Mirage är en subcompact bil som var i produktion fram till 1978-2002. Den 1995-modellen är en fjärde generationens Mirage, som omfattar 1991-1996 modeller. Detta fordon var tillgänglig med en 1,5-liters motor eller en 1,8-liters motor, och vattenpumpen ersättare är densamma för båda motorerna. Vattenpumpen i en 1995 Mitsubishi Mirage ligger på framsidan av motorn ovanför kylfläkten. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Plomberbart container
Ordet jack
Wood plankan
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Ta den negativa batteripolen med en hylsnyckel för att säkerställa att du inte starta motorn oavsiktligt. Placera en behållare under avloppet för kylaren och ta bort kranen radiator avloppet. Tappa av kylvätska i behållaren och ersätta avtappningskran. Täta behållare av kylmedel och spara den för senare bruk.
2

Koppla motorn undercover och bulten för servostyrning slang med en hylsnyckel. Lossa remmarna motor drive. Stötta motorn med en domkraft och en trä planka för att fungera som en buffert för motorn.
3

Lossa motorfästet och kamremmen med en hylsnyckel. Ta makten fästet servopumpen och generatorn stag.
4

Lossa fästskruvarna för vattenpumpen och spela sin ställning, eftersom de har olika längder. Ta vattenpumpen och dess packning.
5

Rengör monteringsytorna på vattenpumpen och motorblocket med en butik handduk. Smörj den nya O-ringen med vatten och placera den i sin monteringsspår på vattnet inloppsröret. Installera den nya vattenpumpen och dra åt bultarna till 17 ft lbs med en momentnyckel.
6

Anslut ytterligare komponenter du bort tidigare genom att vända stegen 2 och 3. Fyll på kylsystemet och anslut batteriet med en hylsnyckel. Kör motorn tills kylaren fylls helt. Kontrollera kylvätskenivån och råga på rätt nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74666.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.